3 kg rosii, 2 kg ardei capia, 1 kg gogosari, 4 cepe mari, restul dupa gust (eu nu pun mustar) in schimb pun piper, putin coriandru, busuioc si oregano la fiert
Eu am reteta asta si ne place tare mult :
12 gogosari rosii
12 ardei kapia rosii
6 ardei iuti
2 radacini telina
6 cepe
1 ceasca otet
1/2 ceasca zahar
1 lingura sare
1 1/2 l bulion
1lingurita scortisoara
1 lingurita cuisoare
1 lingurita piper -toate 3 macinate.
Toate legumele se macina si se pun la fiert 1 ora, din momentul cind incep sa fiarba. Dupa ce s-au racit, se mixeaza 20 minute, si se dau din nou la fiert, un clocot. Se pune salicil( conservant)2-3 virfuri de cutit-si cald se pun in borcane. Se tin in pat cald pina miine cind se racesc.
Acuma tu poti sa-i imbunatatesti gustul cu ce vrei tu ( usturoi, mustar...)
Bafta si sa-mi spui cum ti-a iesit!
Am eu o reteta ffffffff buna, iese un ketchup delicios:
3kg gogosari
10 buc ardei iute
o caciulie de usturoi
1buc telina mare
1/4 ulei
4 cepe
3-4 fire hrean
150gr.zahar
1l 1/2 bulion sichimin(cat se ia cu varful degetelor)
Toate cele enumerate se toaca cu masina de carne si se fierb vreo 2 ore. ATENTIE: se fierb fara zahar si spre sfarsitul fierberii se pune zaharul. Simplu ca buna-ziua.