Chestia e ca, oricat ne-am stradui, acasa nu iese niciodata nimic la fel cu ce gustam prin localuri de orice fel :) "ciocolata" trebuie sa fie calda, sa se poata topi, poti folosi si din cea la pliculet, ca este deja cu zahar si este alta calitate de cacao, sau poti face si tu cu cacao daca ai prin casa, o freci putin cu zahar si cu o lingurita de lapte cald, ca pe ness, sa se topeasca zaharul. aia rece asa este facuta cu cuburi de gheata (eventual din lapte) bagate la blender, la un robot de bucatarie ceva sa o toace fin de tot si cu inghetata de vanilie, apoi se toarna alt lapte, tot rece, pina la completare, deasupra incet de tot ciocolata calda (incet sa nu se amestece brusc) si apoi frisca. o reteta similara gasesti si aici, in poza arata super http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/cafele/ness-cafe-frappe.html
Frappe-ul de la restaurant nu se compara cu ala de la pliculet de la nescafe :-p