Oregano are o aroma discreta, este un pic iute si-un pic-pic amarui, seamana mai degraba cu aroma cimbrisorului.
Busuiocul are o aroma mai "hotarata", este usor piperat si are o acrișoreală particulara daca-i proaspat.
Eu pun cu mare zgarcenie busuiocul in mancaruri pentru ca sunt influentata de folosirea lui in anumite biserici( alaturi de aghiazma )si cand simt gust de busuioc devin nemotivat smerita
Din experienta mea de "nu prea mare mancator de pizza" pot sa-ti spun ca oregano este mult mai mult folosit decat busuiocul.
Sa-ti pui busuioc in par in timp ce gatesti, sa evoluezi spiritual pe noi culmi de "succesuri"... in pizza sa pui rozmarin
Welcome back, credeam ca ai trecut de geamandura si gata!
Presupunand ca sfatul mi l-ai dat mie, o sa-l urmez, multumesc.
Cat despre geamandura, chiar am trecut-o! acum transmit de la TPU-ul bulgaresc, pe numele sau TPU-tătă.
Poate ne intalnim la vreo mehana, sa rontaim un cornison si o zacusca de manatarci... le cresc la cefele late niste manatarci in padure, o frumusete!
De obicei, stiu ca aroma pizzei in stil italienesc reiese mai ales din combinatia acestor doua condimente pentru ca se completeaza bine; nu stiu daca una din ele este mai buna ca cealalta, cred ca combinarea lor conteaza.
*poti sa le pui ca topping sau si mai bine, le poti pune deja in coca de pizza daca o faci tu; astfel, painea o sa fie aromata.