| Zed1337 a întrebat:

Am cumparat niste muschi feliat de la Carrefour si pe el apare ca expira in 3 zile, apare ziua ambalarii si data expirarii la 3 zile dupa ambalare.

Poate cineva sa imi spuna de ce expira asa de repede? Daca este tinut la frigider tot asa expira?

La fel si la masline, apare 3 zile dar in vitrina la magazin apare 2017.

Răspuns Câştigător
| RitaDeluxxxe a răspuns:

Parerea mea este sa nu consumi un aliment care deja a expirat, chiar si de o zi.Deoarece bacteriile deja se formeaza dinainte de a se altera acel produs.Nu este neaparat sa-si modifice mirosul, culoarea, textura s.a.m.d. Exista riscul de imbolnavire al anumitor organe.Eu am patit sa mi se strice carnea si congelata.

4 răspunsuri:
| gabriel87000 a răspuns:

Pai carnea nu rezista mai mult de 20 si ceva de zile de asta are termen de valabilitate cate zile.

| RitaDeluxxxe a răspuns:

Carnea se altereza foarte repede, chiar si tinuta la congelator.Multe persoane cred că răcirea alimentelor omoară bacteriile, depozitarea lor în frigider nu face decât să încetinească rata de multiplicare a microbilor.
Însă există bacterii a căror proces de multiplicare nu încetineşte deloc în frigider, şi de aceea sunt o sursă de intoxicare cu alimente. O astfel de bacterie este listeria, găsită de obicei în alimente precum brânză, carne, pateuri şi peşte afumat. Listeria poate creşte destul de repede la o temperatură între -1 grad Celsius şi până la 4 grade Celsius.
Maslinele rezista un timp mai indelungat(nu extraordinar de mult) puse intr-un recipient cu ulei(de preferat de masline, dar poate fi si ulei normal de floarea soarelui).

| Zed1337 explică (pentru RitaDeluxxxe):

Mersi de raspuns

dar de exemplu daca muschiul este expirat de o zi exista vreo cale de a afla daca este sigur stricat, daca miorasa urat sau isi schimba culoarea?

| gabriel87000 a răspuns (pentru RitaDeluxxxe):

Problema tanti e cand ai pus carnea la congelator rezista maxim 2 ani daca nu umbli la ea lucrez in domeniu si stiu daca ai pus-o stricata inainte de a o baga la congelator nu te astepta ca dupa ce o decongelezi sa fie proaspata.si 2 la mana sa mai sti o chestie 99% dintre bacteriile care intra in corp mor singurul parazit care nu moare si rezista si in acidul gastric e pylori

| RitaDeluxxxe a răspuns (pentru Zed1337):

Parerea mea este sa nu consumi un aliment care deja a expirat, chiar si de o zi.Deoarece bacteriile deja se formeaza dinainte de a se altera acel produs.Nu este neaparat sa-si modifice mirosul, culoarea, textura s.a.m.d. Exista riscul de imbolnavire al anumitor organe.Eu am patit sa mi se strice carnea si congelata.