Parerea mea este sa nu consumi un aliment care deja a expirat, chiar si de o zi.Deoarece bacteriile deja se formeaza dinainte de a se altera acel produs.Nu este neaparat sa-si modifice mirosul, culoarea, textura s.a.m.d. Exista riscul de imbolnavire al anumitor organe.Eu am patit sa mi se strice carnea si congelata.
Pai carnea nu rezista mai mult de 20 si ceva de zile de asta are termen de valabilitate cate zile.
Carnea se altereza foarte repede, chiar si tinuta la congelator.Multe persoane cred că răcirea alimentelor omoară bacteriile, depozitarea lor în frigider nu face decât să încetinească rata de multiplicare a microbilor.
Însă există bacterii a căror proces de multiplicare nu încetineşte deloc în frigider, şi de aceea sunt o sursă de intoxicare cu alimente. O astfel de bacterie este listeria, găsită de obicei în alimente precum brânză, carne, pateuri şi peşte afumat. Listeria poate creşte destul de repede la o temperatură între -1 grad Celsius şi până la 4 grade Celsius.
Maslinele rezista un timp mai indelungat(nu extraordinar de mult) puse intr-un recipient cu ulei(de preferat de masline, dar poate fi si ulei normal de floarea soarelui).
Mersi de raspuns
dar de exemplu daca muschiul este expirat de o zi exista vreo cale de a afla daca este sigur stricat, daca miorasa urat sau isi schimba culoarea?
Problema tanti e cand ai pus carnea la congelator rezista maxim 2 ani daca nu umbli la ea lucrez in domeniu si stiu daca ai pus-o stricata inainte de a o baga la congelator nu te astepta ca dupa ce o decongelezi sa fie proaspata.si 2 la mana sa mai sti o chestie 99% dintre bacteriile care intra in corp mor singurul parazit care nu moare si rezista si in acidul gastric e pylori
Parerea mea este sa nu consumi un aliment care deja a expirat, chiar si de o zi.Deoarece bacteriile deja se formeaza dinainte de a se altera acel produs.Nu este neaparat sa-si modifice mirosul, culoarea, textura s.a.m.d. Exista riscul de imbolnavire al anumitor organe.Eu am patit sa mi se strice carnea si congelata.
BiraSorina întreabă:
Feyenooord666666 întreabă:
Butterflyaly întreabă: