| Calinm22 a întrebat:

Am cumpărat săptămâna trecută niste crenvursti iar după câteva zile s-au făcut foarte unsuroși, i-am ținut la frigider iar termenul de valabilitate este până în 12.04., arată foarte nașpa și nu știu dacă e ok să-i mănânc așa.

10 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca sunt lipiciosi nu-i manca! Atentie mare!

Răspuns utilizator avertizat
| Salontanul a răspuns (pentru AlexHazulThau):

Daca sunt lipiciosi sunt in procesul de stricare. Redau dintr-un articol: Toate aceste adaosuri, cum ar fi amidonul, plus faptul că mezelurile nu sunt tocmai proaspete sau calitatea cărnii nu este cea mai bună, le fac lipicioase, după câteva zile de stat la frigider. Există şi studii care arată că dacă carnea de vită folosită la producerea mezelurilor provine de la un animal bolnav, aceasta are acel aspect de „lipici".

suntserios
| suntserios a răspuns:

Iese gelatina din ei

| Freya1 a răspuns:

Mereu mezelurile se fac asa la câteva zile.Au un temen de valabilitate dar o data desfacute sunt "pa".

Eu țin crenvurști la congelator dacă i-au mai mulți pentru ca eu de obicei cumpăr doar de la carmangerie și ii pun la fiert când ii mănânc.

Răspuns utilizator avertizat
| UnchiulRamiz a răspuns:

La bucata sau în folie? Nu prea stau în frigider cei la bucată, după 3 zile se fac cum ai spus tu. Poți încerca, de nu sunt buni la gust ii arunci la câine.

| Calinm22 explică (pentru UnchiulRamiz):

I-am luat la caserolă de plastic

Răspuns utilizator avertizat
| Casp3r77 a răspuns:

Mai bine gatestii e mai sigur desi in Germania am mancat si eu asa crenvustii la caseola de plastic si nu am avut nimix