Eu nu folosesc niciodata gelifiant, dulceata intr-adevar are o culoare mai vie si fructele raman intregi, dar vizual nu ma atrage.sunt chestii pe care creierul meu nu le accepta, precum conservantii la pliculete, indulcitorii, melcii gatiti si ar mai fi cateva.fierbele prin metoda clasica, ai grija ca zaharul sa nu treaca de punctul de fierbere pentru ca se caramelizeaza.lasa borcanele cu ngura in jos (cu capac evident), o zi dupa ce le-ai umplut si gata.nu iti complica viata.nu folosi conservanti artificiali acolo unde chiar nu este nevoie.inteleg ca este foarte la moda in romania folosirea gelifiantului, dar daca tot vrei sa fie facuta in casa, macar sa fie naturala. daca nu, mai bine cumperi un borcan din mgazin.
Las-o balta...si arunca nenorocirile alea!
Ori e dulceata facuta in casa... ori...''altceva''?
Foloseste metoda clasica...nu e greu de facut si este si o metoda mai sanatoasa!
Daca-ti doresti dulceata sau gem cu E-uri, de ce mai muncesti? poti s-a cumperi... de pe toate rafturile...
Imi pare rau ca iti zic dar din cate stiu eu toate sunt e-uri:Cel mai TOXIC/ CANCERIGEN aditiv este E330 -acidifiant (acid citric E 330), dextroza e buna iar pectina....E440.Acum am aflat.Mai bine nu folosi... dulceata si gemul isi formeaza singure gel prin fierbere.
Deci trebuie sa o conving pe mama sa nu le foloseasca... O sa le pun la gunoi ca sa nu mai vada plicurile alea cu "otrava legala".
E 330 = Acidul citric este foarte raspandit in stare libera, in plante si animale. Cel mai raspandit este in sucul fructelor din specia citrus- lamai, portocale, grepfruturi, ceea ce i-a conferit si numele.
Dextroza = Glucid prezent atat in regnul animal, cat si in cel vegetal si care este principala sursa de energie a organismului.
Pectina = Clasă de compuşi organici care se găsesc în ţesuturile celulelor vegetale. (Studii recente arata ca pectina, fibra naturala din compozitia fructelor si legumelor, are efecte impresionante in tratarea anumitor tipuri de cancer.)
Iar E-urile..., nu toate sunt daunatoare.
Insa, chiar fructele ar putea sa fie mai daunatoare decat E-urile din Gelfix, daca ele au fost tratate cu diferite chimicale.