| Sara2006 a întrebat:

Am făcut o cremă cu ciocolata menaj neagră, frișcă lichida, gelatină și smântână cu 36 la sută grăsime și a ieșit prea lichida ce sa fac

5 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Gelatina trebuia hidratata. Adica pusa in o suta grame apa calduta, si lasata vreo zece minute, apooi pusa in crema.
La crema ganache trebuie doar frisca lichida rece si ciocolata neagra
Eu fac asa.Pun frisca lichida pe foc fooarte mic, cat sa pot topi ciocolata.Amestec bine, cat sa incorporeze.Las la rece cel putin o ora, apoi mixez intr-un singur sens pana se intareste

| Cipi1212 a răspuns:

Încearcă cu biscuiți sau pișcoturi ca să absoarbă lichidul în exces.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai pui ciocolata praf

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cacao doar

| DoarDorr a răspuns:

Cum a iesit lichida daca ai pus gelatina? Ceva ai gresit. Mai ales ca smantana e groasa, aproape unt.
Vezi cum ai prelucrat gelatina. acolo ai gresit.
Fa alta gelatina si pune in ce ti-a iesit.