Bună!
Din moment ce ai făcut ( deja ) ţuica, presupun că ai FIERT borhotul respectiv.
Deci, DEGEABA l-ai pus ( acum ) la fermentat cu zahăr deoarece NU va mai fermenta ( pentru că a fost FIERT şi, prin fierbere, se distrug fermenţii )!
Chiar dacă ( acum ) ai adăugat zahăr şi chiar dacă vei adăuga drojdie pentru a începe fermentarea, NU vei obţine decât un VIN de calitate INFERIOARĂ
Personal, nici NU am auzit de o astfel de chestie - şi sunt din Ardeal ( de la Cluj ); am rude şi în zona Bistriţei, precum şi în Maramureş - dar NU am auzit de aşa ceva...
Toate cele bune.
Ideea este ca borhotul acela de cate ori l-ai fiert? Daca-i de fructe, la prima fierbere iese tuica buna, taricica, la a II-a deja mai slaba, la a III-a si mai slaba si apoi ceva apa chioara! Nu se merita sa tot pui zahar pe ceva care oricum e borhot! Poate s-o mai inventa ceva nou, dar pana acum stiu doar astea (deja dupa a II-a fierbere iese tuica ce o pot bea si copiii ca-i tare slaba!)! Ma gandesc aici si la cantitate si la calitate! Mult noroc!
Vezi sa nu arzi gazu de pomana;
Mai sunt si alte solutii. Las-o mai usor cu consumul
Inainte sa incerci nu te-ai interesat sa vezi ce rezultate au avut cei care au mai incercat asa ceva?
Prima mâna ie cea mai buna la a doua nu prea din cauza zaharului o sa te doara capu dupa betie
Acum fac si eu nu am terminat, noermal la 4, 5 -5 kg de borhot ( fara zahar sau ati indulcitori) se obtine 0, 5 l tuica de prune de 39grade