Buna,mai bine le arunci decat sa risti ceva probleme cu sanatatea.La 3 minute de fiert, din momentul in care apa da in clocot, oul e fiert moale.La 5 minute mediu, iar la 8-10 minute trebuie sa fie tare.
Ouale se fierb in cantitate mare de apa, care se lasa intai pana la clocotit.
De exemplu, vrei sa fierbi 3 bucati de oua.
Pui la fiert o cratita cat mai mare minim 1 litru de apa.
Cand apa incepe sa clocoteasca, introduci ouale. Fiind mai reci, auale opresc clocotitul, care apei, care va fierbe din nou peste cca 2 minute.
Incepand din ACEL moment (cand incepe sa firba iarasi apa, cu ouele impreuna) se cronometreaza fierberea oualor:
- 3 minute pentru oua moale
- 5 minute pentru semifiarta
- 10-11 minute pentru oua tari
Da, m-am uitat la ceas
Te ai uitat la ceas de cand a inceput apa sa fiarba da?
caz in care nu stiu ce sa iti zic... in 3 minute de fiert ouale sunt tari
Nu sunt tari, sunt moi, aproape crude. Timpul de fierbere: 3 mnute - foarte moi, albusul abia inchegat; 4 minute galbenusul foarte moale, bun de mancat culingurita, albusul inchegat,; 5 minute galbenusul semiinchegat.
Bine, fie, 5 minute
Ouăle se pun la fiert in apa clocotita și atunci și daca fierb 3 minute sunt bune de consum. Daca se pun in apa rece durează până ajunge apa să fiarbă.
Daca le pui direct in apa clocotita, vor crăpa.
Diferenta de temperatura.
Se pun de la inceput si se cronometreaza 3-4 minute de cand incepe sa fiarba apa.
Dupa ce apa clocoteste, se introduc ouale... Daca le vrei tari, le fierbi la foc mic-mediu aproximativ 25 de minute.
Dupa ce au fiert, schimbi apa si pui rece...Lasi putin ouale in apa rece dupa care le scoti, le stergi si le mai lasi pe o farfurie vreo jumate de ora sa se raceasca de la sine... Dupa care le poti servii.
Pentru că a durat până să se încălzească apa căci cel mai probabil le-ai pus în apa rece. Data viitoare încearcă să le lași 15 sau 20 de minute.
Zece minute de cand a inceput apa sa fiarba sau 10 minute de cand ai pus ouăle in apa rece la fiert?
Acum mi-am dat seama că de fapt am numărat minutele de când am lăsat ouăle în apa rece.
Ai folosit ibric de oțel, acel "stainless steel"?
Câte ouă?
Cât de mare a fost ibricul?
Ce cantitate de apă? A ajuns la punctul de fierbere? Ai putea să mai lași 1-3 minute după punctul de fierbere, maxim.
Aceste lucruri pot varia consistența de fierbere, la fel și datorită puterea flăcării.
Aș considera și faptul că poate să difere de la clasă (0, 1, 2, 3) și/sau ouăle au fost produse incorect, probabil datorită hranei dată găinii. Nu cred că este cazul, și aș considera asta ca o ultimă opțiune, deoarece dacă ar fi adevărat, ar necesita o anchetă destul de largă.
P.S. nu este nevoie să răspunzi la răspunsul meu.
dragonslep întreabă:
anonim_4396 întreabă:
xLove întreabă: