| SweeTLemon a întrebat:

Am gasit prin congelator niste bucati de peste file. Spuneti-mi va rog niste retete cum as putea sa il prepar inafata de prajit si cu mujdei? Multumesc happy

7 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Pe o tigaie teflonată, la grătar, la cuptor!

| BUBULINA a răspuns:

Pane, exact ca la snitel happy ou faine ou
eu asa mai fac si ficatei pane, sunt foarte gustosi

| morningstar a răspuns:

Peste la cuptor
Se aseaza pestele intr-o bucata de folie de aluminiu. Se pun condimente pentru peste ( sau sare si piper macinat), 2-3 rondele de usturoi, 2 cubulete de unt. Se infasoara bine cu folia de aluminiu, se inchide bine la capete. Se coace la cuptor; pestele gatit astfel este gustos pentru ca nu este prajit si este preparat in suc propriu.
Peste cu sos alb:
Se iau fileurile de peste, se trec prin faina amestecata cu un pic de sare si piper macinat. Se prajesc la foc mic-mijlociu, doar sa sfaraie un pic. Se taie usturoiul cubulete marunte si se presara pe peste. Se intoarce pe cealalta parte, se presara un pic de usturoi. Cand este usor prajit pe ambele parti, se adauga smantana ( focul trebuie sa fie f mic ). Cand incepe sa dea primul clocot se potriveste de gust; se ia de pe foc, se presara patrunjel tocat marunt si se serveste cald.
Peste la cuptor
Se unge un vas Yena cu putin ulei. Se pune pestele. Se adauga sare, piper, usturoi taiat rondele; se adauga apa rece ( numai sa acopere un pic pestele). Se pune capacul vasului, se da la cuptor. Cand pestele este copt, se ia capacul vasului, se adauga cateva cubulete de unt ( optional) si se lasa ca pestele sa prinda o crusta usoara la suprafata. Se serveste cald.
De obicei, garniturile care imi place cel mai mult la peste sunt: fasole verde scazuta, legume mexicane sau orez. Pofta buna si spor la gatit!

| mixxjim a răspuns:

La cuptor, faci un pat de rondele de cartofi, sa nu se lipeasca pestele de tava sa nu mai ramana nimic din el, pe patul de cartofi pui pestele si poti sa tai apoi rondele subtiri de morcov, ceapa taiata subtire daca-ti place, un catel-doi de usturoi pentru aroma, niste ardei gras taiat subtire, sare si piper dupa gust si deasupra sos de rosii (bulion), niste apa cam cat sa fie putin peste peste si-l dai la cuptor cam 35-40 de minute (merge si fara sos de rosii daca nu-ti place). la sfarsit pui un pic de foaie de dafin (daca-ti place) sau patrunjel verde sau ce "buruieni" (asa le zic eulaughing ) din astea preferi si feliute de lamaie taiate rondele peste bucatile de peste. sper ca ti-am facut pofta big grin pofta buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
FILE DE PESTE CU CASCAVAL LA CUPTOR
File de peste 800 g
Ceapa alba 3 buc
Maioneza 200 g
Cascaval clasic 200 g
Sare 0.5 lingurite
Piper negru 0.25 lingurite
Spalati fileul de peste, scoateti pielea, taiati bucati medii si aranjati intr-o tava de cuptor.
Sarati si piperati dupa gust.
Ungeti bucatile de peste cu maioneza.
Taiati ceapa fideluta si puneti peste maioneza.
Peste ceapa radeti cascavalul si puneti tava la cuptor 30-40 de minute.
Cand se rumeneste, pestele se scoate din cuptor.
Se serveste stropit cu suc de lamaie.
Te pup!



| SweeTLemon explică:

Daca ar dupa mine, de fiecare data cand mi-e foame as manca peste dar tot altfel gatit happy Am avut ceva condimente de peste pe care le-am amestecat cu smantana si am pus in cuptor pentru 25-30 minute. Ca si garnitura am facut orez (Uncle Ben`s e preferatul meu). Mai are rost sa va spun cat a fost de bun? laughing Retetele primite de la voi le voi incerca pe toate. Va multumesc pentru ele. Va pup :*