Daca intai prajesti mai tare exteriorul carnii (la foc puternic), atunci face crusta (la exterior) care impiedica iesirea rapida a vaporilor dim miez.
Dupa formarea crustei, carnea se pune la foc mic. Astfel si miezul carnii se gateste, uniform, pana ce va fi de culoarea dorita (roz sau mai inchis la culoare). Trebuie doar sa ai grija sa nu se usuce (crusta si focul mic te ajuta). Asa se prepara carnea la gratar sau la tigaie (bucati mari).
Cand faci tocana, este bine sa calesti ceapa intai, iar cand se face ca sticla bagi cubuletele de carne si le amesteci pana ce carnea albeste. Pui un pic de apa calda-fierbinte, amesteci din nou, dupa care lasi sa scada zeama. In acel moment pui si restul ingredientelor, pe rand.
Ti-as recomnada un site care are filmare video pas cu pas, la toate retetele, iar bucatareasa este foarte buna si mancarurile facute de ea sunt foarte gustoase. Chiar explica de ce anumite carnuri se gatesc mai bine si mai gustos, sau cat trebuie tinute samd.
Are sute de retete si este acum recunoscuta atat national cat si international.
Uite aici:
https://jamilacuisine.ro/
pofta buna!
Carnea de vita se fierbe la fel ca cea de porc. Daca vrei din cand in cand o verifici sa vezi daca e prea moale sau prea tare si in functie de asta o fierbi. Mai poti sa o fierbi o data apoi cand e cat de cat fiarta sa o pui sa fiarba in continuare in tocanita sau supa ce vrei tu sa faci. Asa se va combina cu compozitia feluluide mancare care il prepari cu acea carne, se combina si gustul si carnea. Succes!
Pe cea de porc n-am fiert-o deloc(a fost taiata cubulete destul de mici), am facut-o in tigaie direct cu ulei dupa care am pus morcovul si ceapa.Ce spuneti dumneavoastra e ca pe cea de vita ar trebui s-o fierb pana e gata? E bine si asa ca daca e facuta dupa ce am luat-o de la fiert pot s-o tin eu in sosul de la tocana dupa cum prefer.Se intareste daca o fac prea mult?
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: