Le poti spala intr-o sita si apoi pui un strat de icre si un strat de sare si tot asa intr-un recipient suficient de incapator. Icrele se pot consuma dupa 3 zile, pe painea unsa cu unt sau margarina si nu uita sa le stropesti cu putina lamaie.
Uite aici un blog al unei gospodine;) iti explica atat cu scris cat si cu imagini prepararea icrelor de pastrav.
http://mayas-esprit.blogspot.com/2007/03/icre-de-pastrav.html
Mmm... sper sa fie bune! sa ne spui daca ti-au placut;)Pofta buna!
Da-, frumoase retete numai ca eu vreau ca sa le conserv ca pe alea din magazin dar mai natural si sa le consum direct pe paine apoi ca pe acelea negrea. Nu vreau ca sa le fac ca pe icrele clasice. Cum se conserva foarte bine aceste icre?
Le poti afuma, congela sau prepara cu sare si ulei, este bine sa le lasi cateva zile cu sare si ulei in cazul in care nu vrei sa le gatesti pentru ca pot contine bacterii sau alte animalute, uleiul trebuie sa acopere icrele si trebuie presate un pic pentru a nu se forma bule de aer, eventual poti sa faci calamar umplut cu icre, calamarii ii cureti de aripioare si ii intorci pe"dos", ii speli si ii umpli cu icrele proaspete, se caleste o ceapa si apoi se adauga si calamarii pentru cateva minute, dupa aceea se adauga bulion si o frunzulita de dafin(optional o lg. de otet).
Ca nepoata de pescar imi dau cu parerea, daca le-ai scos tu din peste nu trebuie sa le strivesti, trebuie sa ramana intregi si se prepara astfel: faci o saramura tare ca pentru muraturi si bagi in tifon curat in castronul cu saramura dupa care pui icrele si "le speli" putin in saramura fara sa le strivesti, apoi le pui la scurs in tifon ca pe branzica, le lasi la scurs si dupa ce s-au scurs bine le consumi. in general se papa pe tartine cu unt si cateva boabe de icre... se prezinta pentru o masa pretentioasa intr-un caston mic pus intr-un castron mai mare cu gheata.
Ciolocoiu_Catalin_1998 întreabă:
LisaJulie întreabă: