Poate că a fost după rețeta lui Olive Garden, Chocolate Lasagna
http://www.grouprecipes.com/42007/olive-gardens-chocolate-lasagna.html
PS. Laboratorele de cofetărie, care se respectă, folosesc unt cu 80% grăsime.
Pentru o prăjitură cu textura fină, se foloseste mousse (de iaurt, de vanilie ori ciocolata). Poți încerca și tu, e savuroasă!
Nu am reusit sa gasesc fix reteta aia (eu fac adesea prajituri si cam le stiu pe majoritatea), dar cred ca e o reinterpretare a prajiturii Krantz doar ca cea pe care am luat-o eu avea numai blat de cacao insiropat, numai crema fina alba (posibil cu margarina pentru ca se cam simtea) si numai zaharul acela caramelizat crocant pe deasupra (fara nuci), dar era bunicica.
Si in Bucuresti cred ca sunt foarte putine cofetarii care folosesc unt (iesi mai ieftin sa dai 2 lei pe un pachet de margarina decat minim 5 lei pe unul de unt si pentru o tava de prajituri ai nevoie de 2-3 pachete). Am vazut la cateva care aveau lista de ingrediente (dar doar asa sumar) si pe primul loc scria crema vegetala.
Interesanta prajitura ta, poate am sa o incerc si eu
Nu aveau denumiri, chiar ma uitasem la asta...si nu cred ca mai ajung pe acolo
Puteai sa astepti sau sa te uiti pe bon de ai nume
Nu, nu, e cu totul altceva, era cu un strat mai gros de crema si crema era foarte moale si alba, apoi blatul negru tot gros, insiropat si pe deasupra era cum am scris mai sus...