Presupun ca butonul de reglare a debitului de gaz nu reduce suficient flacăra din cuptor.
Butonul (robinetul) pentru reglarea intensității focului nu își face treaba. Unele robinete au un șurub pentru reglarea flăcării minime.
La pagina 17 din manualul de utilizare PDF de pe pagina https://www.arctic.ro/aragaz-agdg5611dtlb.html#product-files
deci in instrucțiunile de aici https://www.arctic.ro/media/products/manuale/AGDG5611DTLB.pdf
Se da focul in cuptor la minim, se scoate butonul și se reglează din șurubul din interiorul axului robinetului flacăra minima sa fie cat mai mica dar sa sa nu se stingă. In felul asta focul se poate micșora și va fi o temperatura mai mica.
Eu folosesc cuptor electric de mult timp si nu mai tin minte cat de bine mergea cuptorul cu gaz, dar imi aduc aminte ca am reglat minimul robinetului ca sa meargă bine cuptorul.
Trebuie reglat si debitul de aer, trebuie puse duzele potrivite si trebuie reglat minimul robinetului de la cuptor.
Multumesc. Cine l-a instalat si a umblat la el nu s-a gandit sa scoata butonul si sa regleze debitul de gaz. Acum merge
În partea de sus a cuptorului e temperatura cea mai mare; nici nu mă mir ca s-au ars.
Tăvile se pun la mijloc.
Am pus si sus si jos si la mijloc. Si 4 tavi una in alta, si tava jos si gratar sus si peste gratar inca 2 tavi. Crede-ma ca am facut toate combinatiile posibile, orice pun se arde si pe fund si pe deasupra si pe lateral, iar in mijloc ramane crud
Seteaza temperatura mai mica la cuptor.
Si cum fac asta? Crezi ca nu stiu sa folosesc un buton?
Nu trebuie sa fi ironica, ai pus o intrebare, noi incercam sa te ajutam. Acel buton nu are gradele? Acum cam toate aragazele fie cu gaz sau electrice au gradatiile de temperatura la cuptor sau ochi.
Eu de exemplu am aragaz electric cat si cu cuptorul, ni l-a dat cineva, vechi si gradatiile sunt sterse. Insa la inceput m-am "jucat" pana am nimerit pe cea buna la prepararea aluaturilor. Asa vei face si tu, te ghidezi dupa instict. Sau cel mai probabil sigur ai o carte tehnica pe care ar trebui sa o studiezi sa vezi cum se regleaza in asa fel sa nu iti mai arda preparatele culinare.
Pai la fiecare intrebare pe care o pun gasesc cel putin un raspuns in care se insinueaza ca as fi proasta. E normal sa ma enervez. Adica eu am zis ca am incercat in fel si chip sa coc un amarat de cozonac sau orice si voi ma intrebati daca am rotit de un buton? Normal ca l-am rotit de l-am zapacit. Are 4 trepte, altceva nu scrie pe el decat 1, 2, 3 si 4. la cea mai mica treapta imi carbonizeaza tot si abia pot sa bag mana sa pun tava ca ma arde deci temperatura e prea mare, nu modul in care pun tava sau gratarul e gresit cum zicea cineva mai sus
Scuzele mele, dar din moment ce pui o intrebare iti asumi si nu trebuie sa te superi pentru intrebarile puse. Are garantia poti merge cu el la reparatii ori sa il schimbi, spunandu-le problema.
Noi nu suntem vinovati cu nimic din moment ce nu ai specificat variantele incercarilor tale. Mai cu calm!
Banui ca cuptorul ala are buton sa dai focu si mai incet. Sper ca stii sa folosesti un aragaz si stii la ce am facut referire.
Referitor la duzele alea de la arzator, sunt doara de 2 tipuri
-Pt gaz natural
-pentru gaz propan.
Ar fi trebuie sa vina cu duze, ambele tipuri, omu fctie de ce are acasa gaz metan, ori butelie sa le poata schimba, dar sa le aibe.
Deci daca folosesti butelie probabil ai popan+butan deci trebuie sa pui duze pentru gazul asta.
Aragazu vine cu duze pe gaz metan.Propanul are putere calorica mult superioara gazului metan, de aia si iti arde cred cozonacii.Cred ca propanu e de cateva ori mai puternic decat gazu natural.
LisaJulie întreabă: