| Mikyyyyx a întrebat:

Am nevoie de ceva sfaturi. Intr-o luna e ziua mamei mele si vreau sa-i fac cel mai bun tort! Mi-ati putea da ceva idei? Doar sa nu fie diplomat si sa fie chiar bun!

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Uite o reteta pe care o fac eu, de ziua fiului meu, simpla si foarte buna, daca e sa judec dupa timpul in care se mananca.
Ai nevoie de:
-Un blat de tort din comert, preferabil cu cacao
-Doua pachete de unt bun (peste 75% grasime, ca, altfel, lasa apa) sau 2 pachete de margarina Rama (din alea in forma de cub)
-Un plic de cacao
-Un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie (eu folosesc Dr. Oetker)
-Doua borcane de piure de castane (se gaseste la hypermarket, e destul de scump, dar delicios)
-Un pachet (500 gr) de zahar pudra
-Esenta de rom/vanilie si zahar tos.
Mai intai faci un sirop din 750ml de apa, cu vreo 10 linguri de zahar tos, in care, cand fierbe, pui cateva picaturi de esenta de care-ti place tie si incihzi aragazul, acoperind vasul cu sirop.
Pui primul blat (sunt 3 in pachet) pe platou si pui deasupra piureul de castane.
Asezi al doilea blat deasupra.
Intre timp, din unt, zaharul pudra si cel vanilat faci o crema. Untul sa fie moale ca sa se amestece bine. Daca vrei sa "desenezi" ceva pe tort, iti pui deoparte cam 4 linguri de crema din asta, iar in restul, amesteci cacao, 2-3 lingurite.
Ne intoarcem la cele doua blaturi. SUB primul blat, ala de pe platou, pui, cu lingura, de jur-imprejur, sirop fierbinte. Pui cate o lingura-doua, astepti sa se imbibe si reiei operatiunea.
Peste blatul al doilea pui, de asemenea, sirop dar nu cat sa se inmoaie prea tare.
Cand s-a racit al doilea blat, pui crema de cacao peste el si o intinzi. Se intinde foarte bine cu un cutit cu lama lata inmuiata, din cand in cand, in apa fierbinte.
Pui apoi, blatul 3.
Iar pui sirop si, apoi, pui restul de crema de cacao cu care, pe cat posibil, acoperi si marginea laterala, in jos, pana la platou.
La sfarsit, daca ai colorant, colorezi cate putina crema alba pusa deoparte si faci pe tort floricele, frunzulite...ce vrei tu. Sau scrii "La multi ani".

1 răspuns:
| etudor a răspuns:

Eu iti recomand un tort de ciocolata fara faina sau unul de mere cu crema de zahar ars; ambele sunt usoare si deosebite dar si bune, racoritoare-Intra pe Mozila-Google si scrie unul din titluri si iti vor da mai multe exempe si-ti vei alege.