Găseşti diferite reţete la linkul :
http://www.barbatlacratita.ro/2011/02/fursecuri-fragede-cu-untura.html
http://www.divahair.ro/......_cu_untura
http://www.petitchef.ro/tags/retete/saratele-untura
http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/untura.html
http://www.e-retete.ro/retete/cornulete
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/retete-cu-untura
http://www.reteteculinare.ro/......tura-7211/
http://www.lalena.ro/816-reteta-Biscuitei-de-casa-cu-untura.html
http://www.restaurantedelux.ro/tag/untura
http://www.teoskitchen.ro/2008/12/biscuiti-de-casa-spritati.html
http://www.petitchef.ro/tags/retete/untura
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/haios.html
http://www.petitchef.ro/tags/retete/pogacele
Daca ai multa untura poti da si prin familie sa o imparti sau unor prieteni. Pastrarea Unturii se pastreaza in borcane din sticla inchise ermetic sau in vase din metal inoxidabil deasemeni inchise ermetic.
Poti face din untura, pogace: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/pogacele-cu-jumari.html
Cornuletele cu untura ies fragede:
http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/cornulete+cu+untura.html
si alte retete le poti gasi aici:
https://www.google.com/......https?/
Daca ai untura curata, se poate folosi cand prepari biscuiti de casa (ii va face mult mai fracezi). De asemenea, o poti folosi in loc de ulei cand prajesti (carne, cartofi prajiti). Inca o idee este sa pui carne de porc la borcan, cu untura (cumperi carne de porc/carnati si le pui intr-un ceaun/oala la topit, alaturi cu untura. Cand sunt gata, le pui in borcane. Sigilezi si se pastreaza foarte bine). Inca o idee, cand eram mica am incercat (la sugestia bunicii) sa mananc astfel: pe o felie de paine am intins untura (ca si cum ar fi margarina) si am presarat putina sare. Atat stiu, sper ca te-am ajutat
Buna!
http://www.barbatlacratita.ro/2011/02/fursecuri-fragede-cu-untura.html
http://www.petitchef.ro/tags/retete/saratele-untura
http://www.e-retete.ro/retete/cornulete
Si-acum o reteta de la mine:
CORNULETE CU GRASIME
1/2 L de lapte, 8 linguri de untura de porc, 4 linguri de zahar, sare, drojdie cat o nuca, faina cat cuprinde.
Se face aluat, se lasa 1/2 de ora la dospit.Se fac niste mingiute se se aseaza in ordine pe masa.
Apoi se incepe de la prima si se intinde,se umplu cu rahat.
Se ruleaza si se dau la copt.
Calde,le insiropezi cu lapte+zahar vanilat(mai concentrat).
Am facut in seara asta, au iesit super gustoase.
Poti folosi untura la cartofi prajiti in loc de ulei,la carne,la orice,inlocuiesti uleiul cu untura la orice.
De asemenea untura e buna la:dureri reumatice,arsuri, in caz de tuberculoza, mancarimi de piele, tuse, bronsita etc, e buna s-o consumi.
Te pup!
anonim_4396 întreabă: