anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de retete cu untura pentru ca am foarte multa untura si nu am ce face cu ea. Ma poate ajuta cineva?

Răspuns Câştigător
4 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Daca ai multa untura poti da si prin familie sa o imparti sau unor prieteni. Pastrarea Unturii se pastreaza in borcane din sticla inchise ermetic sau in vase din metal inoxidabil deasemeni inchise ermetic.
Poti face din untura, pogace: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/pogacele-cu-jumari.html

Cornuletele cu untura ies fragede:
http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/cornulete+cu+untura.html

si alte retete le poti gasi aici:
https://www.google.com/......https?/

| LolaLollita a răspuns:

Daca ai untura curata, se poate folosi cand prepari biscuiti de casa (ii va face mult mai fracezi). De asemenea, o poti folosi in loc de ulei cand prajesti (carne, cartofi prajiti). Inca o idee este sa pui carne de porc la borcan, cu untura (cumperi carne de porc/carnati si le pui intr-un ceaun/oala la topit, alaturi cu untura. Cand sunt gata, le pui in borcane. Sigilezi si se pastreaza foarte bine). Inca o idee, cand eram mica am incercat (la sugestia bunicii) sa mananc astfel: pe o felie de paine am intins untura (ca si cum ar fi margarina) si am presarat putina sare. Atat stiu, sper ca te-am ajutat big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
http://www.barbatlacratita.ro/2011/02/fursecuri-fragede-cu-untura.html
http://www.petitchef.ro/tags/retete/saratele-untura
http://www.e-retete.ro/retete/cornulete
Si-acum o reteta de la mine:
CORNULETE CU GRASIME
1/2 L de lapte, 8 linguri de untura de porc, 4 linguri de zahar, sare, drojdie cat o nuca, faina cat cuprinde.
Se face aluat, se lasa 1/2 de ora la dospit.Se fac niste mingiute se se aseaza in ordine pe masa.
Apoi se incepe de la prima si se intinde,se umplu cu rahat.
Se ruleaza si se dau la copt.
Calde,le insiropezi cu lapte+zahar vanilat(mai concentrat).
Am facut in seara asta, au iesit super gustoase.
Poti folosi untura la cartofi prajiti in loc de ulei,la carne,la orice,inlocuiesti uleiul cu untura la orice.
De asemenea untura e buna la:dureri reumatice,arsuri, in caz de tuberculoza, mancarimi de piele, tuse, bronsita etc, e buna s-o consumi.
Te pup!

| ny098 a răspuns:

Cornulete cu marmelada sau gem de prune! happy