anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am niste carne de gaina din care vreau sa fac o supa si pilaf. Cand fierb carnea se pune sare?
M-a sfatuit cineva sa pun o lingura de inox in oala ca sa fiarba carnea mai repede. Este adevarat sau facea misto?

Răspuns Câştigător
| zambar3tu a răspuns:

Punem la fiert carnea de gaina in 4-5 l. apa impreuna cu putina sare. Intrucat carnea de gaina de casa e mai tare decat cea din comert putem pune in apa de fiert 1 lingura din inox care va grabi putin fierberea gainii.
Da, este adevarat

3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Da, se pune sare la fiert ( încă de la început ).

Faza cu "inoxul" ( indiferent că e linguriţă, furculiţă ori lingură normală ) am auzit-o şi eu, dar NU am probat-o!

De obicei, NU gătesc carne de găină, ci de pui/raţă/curcan.

Totuşi, din moment ce s-a "zvonit", înseamnă că are o oarecare influenţă, în sensul că va fierbe mai repede happy


Toate cele bune.

| Zazu a răspuns:

Carnea nu se fierbe cu sare, inchide fibra si nu lasa se se fragezeasca.In afara de asta, mineralele din carne si verdeata sau gust sarat mancarii. Orice mancare se potriveste la gust pentru sare in spre finalul fierberii.

| thalyslly a răspuns:

Faza cu lingura de inox e o poveste babeasca

Întrebări similare