Daca este trunchi,cu piele, dupa ce-l condimentezi cu sare si piper atat la exterior cat si la interior, mai lasi sa astepte in frigider macar o jumatate de ora, apoi incingi bine tigaia teflonata, scoti pestele si-l tamponezi usor cu un servet absorbant (sa nu fie ud), poti sa-l tapetezi cu faina de grau sau de malai (dupa preferinta)si-l pui la prajit 3-4 minute pe o parte si tot asa si pe cealalta(fara sa incerci sa-l intorci pana nu prinde crusta)Succes
Bună!
Dacă-l prepari fără ulei s-ar putea să se "prindă" de tigaie!
Vezi nişte reţete la linkul :
http://www.cevabun.ro/file-de-pangasius-la-tigaie/
http://www.retete-gustoase.ro/link.php?article_key=2241301824
Cam 5-10 minute pe o parte este suficient pentru a fi pătruns...
Toate cele bune.
Nu o sa se gateasca bine fara ulei, mai ales ca tu vrei sa il faci in tigaie.
Cand vreau sa gatesc pangasius mai dietetic, gatesc alstfel:
Pune pestele intr-un vas yena, pune sare, piper, condimente pentru peste ( optional), cativa catei de usturoi taiati feliute, pune apa incat sa acopere cu putin pestele. Daca te razgandesti, poti adauga 2 linguri de ulei sau putin unt. Daca nu, merge si fara. Acoperi vasul si il lasi in cuptor la 180-200 grade. Nu este nevoie sa intorci pestele in vas. Cand pestele s-a fiert, lasi vasul fara capac sa se evapore un pic apa.
Poti servi alaturi de orez, fasole verde trasa in unt, brocoli, salate.
Pofta buna!