| Cidul a întrebat:

Am o combină frigorifică Arctic, cu răcire pe aer. Am pierdut manualul de instrucțiuni. Chiar dacă îl descarc de pe net nu știu sigur că aș găsi răspunsul.
De ceva vreme, sub sertarul de jos de la congelator se formează mereu gheață, aproape că îmi este frică atunci când scot sertarul să nu îl rup.
De asemenea, se formează mereu gheață și deasupra, în frigider, sub primul sertar de deasupra congelatorului, cel de legume. Gheață care apoi se transformă în apă.
Sus, la frigider este termostat și îl pot regla, dar jos în congelator nu știu de unde se poate regla.
Am trimis mesaj celor de la Arctic și mi-au spus că îmi pot oferi asistență telefonică, sau să trimită un depanator, dar au niște prețuri foarte piperate.
Mă poate ajuta cineva cu un sfat, cineva care a ma întâmpinat aceeași problemă?

2 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! Poate frigiderul are nevoie de freon, n acest caz numai un frigotehnist calificat te poate ajuta, tu singur nu ai cum sa il repari, frigiderul se dezgheata din cauza ca numai are freon in compresor si motorul consumă mai mult sa raceasca, de cîti ani este frigiderul? Sau este nou in garantie? Ca daca este nou il poti duce la service la ei la garantie de fapt iei legatura cu firma de unde l ai cumparat si vin ei acasa i ti i au frigiderul in servis si te anunta ei cand este gata, daca este mai vechi atunci ar fi bine sa il dai la rabla si sa cumperi altul nou cu garantie, tu stii exact ce este mai convenabil.

| just4ubr2015 a răspuns:

Dezgheata frigiderul de tot apoi apleacal cat mai mult pe spate si nu vei mai avea probleme