Mai mult de un minut.
Răspuns exact : între 1 minut și 16.67 minute, cu o valoare mult mai apropiată de partea inferioara.
Căldură cedată = căldură absorbită. Dar nu toată căldura cedată e absorbită doar de ouă. O parte se duce in aer, recipient, mediu înconjurător, apă care generează abur, etc.
Mă îndoiesc că aragazul nostru e capabil sa genereze aceași căldura în același interval de timp.
Poate că ai observat că atunci când fierbi ouă de Paște ( dacă ai o cantitate mai mare, 40-50 ) durează mai mult decât când fierbi ouă pentru micul dejun. La micul dejun stai vreo 12~15 minute. De Paște treci de 20.
Una e sa încălzești o camera de 3 metri pătrați, alta e sa încălzești o camera de 30 de metri pătrați cu același calorifer. Ghici care durează mai mult...
Deja nici un ou nu fierbe la temperatura de 46° deoarece galbenusul se fierbe la 64° si albusu la 57 ° deci pentu a fierbe un ou trebuie cel putin 64° si la 64°dupa o ora de fiert oul se numeste ou perfect adica nici prea moale dar nici tare, pentu a fi tare si a nu astepta sa fiarba prea mult atunci trebuie fiert la 100° timp de 10 minute, ca fierbi 1 sau mai multe timpul este acelasi.
Raspunsul este 0.
Ouale nu fierb la 46 de grade. Gandeste-te ca bacteria salmonela din oua moare la temperatura de 71 de grade. Apa fierbe la 100.
Nu ai cum sa fierbi un ou intr-un minut nici daca il bagi in apa fiarta.
Referitor la 50 de oua, 1 ou fiert cu galbenusul tare are nevoie de 12-13 minute. Toate ouale fierb in acelasi timp deci 13 minute
Cred eu ca toate la fel. ce, dacă și 100 de oua trebuie sa le lași 24h la fiert? nu vad rostul intrebarii
DaciaRomania întreabă:
yassukeus întreabă:
LisaJulie întreabă: