Ar fi trebuit sa primesti un pliant cu retete impreuna cu aparatul de facut paine.
Nu ne-ai spus ce capacitate are cuva, asa ca o sa-ti dau cateva retete, grupate pe doua categorii:
- pentru 750-900 gr:
Paine
440 ml apa
2 ½ lingura unt
2 ½ lingurita sare
2 ½ lingura lapte praf
2 ½ lingura zahar
¾ cup tarate de grau
525 gr faina
1 ¼ lingurita drojdie uscata
PAINE DE SECARA
apa: 1 1/8 cani
unt: 2 ½ linguri
faina alba: 2 ½ cesti
faina secara:1 cana
PAINE CU CARTOFI
300 ml apa sau lapte
2 linguri margarina
1 ou
90 gr cartofi fierti si zdrobiti
1 lingurita sare
1 lingura zahar
540 gr faina
1 plic drojdie uscata
Painea taranului
750 gr faina
4 ligurite zahar
2 lingurite sare
1-1/2 lingurite drojdie uscata
500 ml apa
Paine cu ierburi aromate:
Apa: 1 1/8 cani
Ulei de masline: 1 ½ cani
Faina alba: 3 cani
Lapte praf: 2 linguri
Zahar: 2 linguri
Sare: 1 ½ lingurite
Rozmarin: 1 ½ lingurite
Cimbru: 1 ½ lingurite
Drojdie: 2 ½ lingurite
- pentru 1000 gr.:
Paine cu fulgi din tarate de ovaz:
Drojdie uscata : 1 lingurita
Faina alba tip 550 : 360 gr.
Fulgi din tarate de ovaz :110 gr.
Zahar: 1 ½ lingurite
Sare: ½ lngurita
Unt(margarina): 2 lingurite
Lapte : 390 gr.
Paine cu tarate:
Drojdie uscata: 1 lingurita
Faina alba tip 550 : 450 gr.
Tarate de grau : ½ cup.
Zahar : 2 lingurite
Lapte praf : 2 lingurite
Sare
Unt: 2 lingurite
Apa : 380 ml.
Paine alba normala:
ingredientele se adauga in urmatoarea ordine
300 ml apa
4 linguri ulei masline presat la rece
1 lingurita mica zahar (cea a aparatului de paine)
2, 5 lingurite mici sare
800 g faina
1 pachet drojdie uscata dr. oetker