Iata ingredientele:
500 gr faina
50 gr faina pentru a infaina mainile si masa de lucru
4 linguri zahar
3 oua
200 ml lapte caldut
25 gr drojdie proaspata
zahar vanilat, un praf de sare, esente, coaja rasa de lamaie si portocala.
gem si nuttela pentru umplut (sa fie un gem sau dulceata mai tare, nu prea lichida)
Pentru inceput se face maiaua din putin lapte caldut, o lingurita de zahar si drojdia. Le punem langa o sursa de caldura pana cand se umfla.
Batem ouale, adaugam zaharul, sarea, vanilia, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala. Le batem bine cu mixerul.
Faina o cernem intr-un castron mai mare, si cand drojdia s-a umflat o punem in faina, adaugam apoi amestecul de oua. Se amesteca toate, adaugand treptat cate putin din laptele caldut pana cand rezulta un aluat eleastic. Aluatul este destul de lipicios si trebuie infainate mainile, dar nu trebuie sa folosim prea multa faina pentru a nu se intari coca.
Dam aluatul la dospit pentru 1 ora
Dupa ce a stat la dospit, taiam aluatul in 2 si intindem pe masa de lucru 2 foi nu prea groase. Cu ajutorul uni pahar decupam coca, punem in mijloc gem sau nuttela. A doua foaie o facem la fel cu acelasi pahar. Punem cercurile obtinute peste cele cu gem si le lipim presand cu grija. Pentru a se lipi mai bine ungem marginile cu putin lapte, astfel nu se vor desface in tigaie.
Se aseaza intr-o tava presarata cu faina si se mai dau la dospit inca o ora.
Se prajesc in mult ulei incins, atentie mare insa, se prajesc foarte repede. Se dau prin zahar pudra si se servesc.
Buna iubito!
Incearca ceva mai simplu de pilda,
1.PRAJITURA DELICIOASA
1 Lingura bicarbonat stins cu otet, 1 borcan de 400 g de gem, 1 cana de zahar, 1 1/2 borcan de apa(aceeasi masura ca la gem), 1 pahar ulei, 3-4 linguri cacao, faina cat cuprinde sa iasa ca la o compozitie de chec.
Se amesteca foarte bine ingriedentele, iar coca se toarna intr-o tava unsa si tapetata.
2.RULADA CU GEM
4 oua, 4 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 3 linguri de gem.
Separi albusurile de galbenusuri.Albusurile le bati spuma tare cu zaharul, adaugi galbenusurile si la urma faina.Intinzi compozitia in tava si coci timp de 15-20 minute.O scoti, o pui pe un servet curat, o ungi cu gem, apoi o rulezi.
SFATURI la rulada:
-Amesteca intotdeauna de jos in sus, cu lingura de lemn;
-daca ai in debara dulceata de zmeura, iti recomand sa o folosesti la aceasta rulada, daca nu si altfel de umplutura, inventezi tu una pe loc.
Eu zic ca sunt destul de economice aceste doua deserturi delicioase!
In speranta ca ti-am fost de folos, iti urez pofta mare!
Te pup!
Depinde de ingredientele pe care le ai,eu nu am cum sa stiu ce ai tu in casa!
ex:clatite,gogosi, budinca, mananca cereale cu lapte, check, brios...etc.e,cornulete
Poti sa faci un chec in microunda... se primeste foarte bun si ai nevoie doar de 5 minute. uite ingredientele:
4 linguri de faina
4 linguri de zahar
2 linguri de cacao
1 ou
3 linguri de lapte
3 linguri de unt topit...
si o cana sau o farfurie
Adaugi in cana faina zaharul si oul si cacao si amesteci foarte bine apoi adaugi untul si laptele si la fel amesteci foarte bine- pui pe 3-5 minute in microunda si gata! Uite ce sa primit la mine: file:///F:/xstMapu2EwU.jpg
Clatite americane:Am incercat mai multe retete de clatite americane dar aceasta este singura care m-i-a iesit de minune.Pentru asta trebuie sa multumesc site:http://www.e-retete.ro/Ingrediente:180 gr faina60 gr zahar1 plic zahar vanilat1 lingurita praf de copt1/2 lingurita bicarbonat de sodiu2 oua mici470 ml lapte batut.
Budica de orez:ingrediente:o cana de orez3 oua 80g zahar se poate si mai multvanilie 50g unt scortisoara Mod de preparare:Orezul se fierbe si se lasa sa se raceasca. Untul topit si racit si amesteca cu ouale, zaharul si aromele. Tava se unge cu unt se asaza orezul in ea si deasupra se pune ouale.Se pune la cuptor pana capata o crusta aurie.Se serveste cu miere deasupra. Pofta buna!
Turta dulce cu cacao:Una dintre cele mai simple si mai bune retete de turta dulce sper sa va placa!*100 g unt* 100 g zahar* 1 ou* 1 lingura cacao* 175 g faina* 1/2 lingurita ghimbir* 1/2 lingurita scortisoara* 1/2 lingurita cuisoare macinate* 1/2 lingurita nucsoara *1 praf de coptSe cerne faina impreuna cu condimentele, cacao si praful de copt.
Papanasi cu mere si branza:Ingrediente:400g branza de vaci500g faina3 mere 4oua bicarbonatvaniliesmantana (optional)Mod de preparare.Se amesteca branza cu faina se adauga bicarbonatul stins cu zema de lamaie.Se adauga si cele 4 oua si se omogenizeaza compozitia.Merele se taie cubulete si se aduga si ele in compozitie.Se incinge uleiul, se formeaza bilute cu mana si se prajesc in uleiul bine incins.
Tort cu capsuni:Un tort ideal pentru zilele toride de vara deoarece este usor si racoritor Ingrediente pentru blat 4 Oua, 150g zahar, 150g faina, o lingurita praf de copt Pentru umplutura: 500g iaurt, 250g frisca, 200g zahar pudra, un plic de gelatina, vanilie Pentru decor:\ gem de capsuni, gelatina rosie, 250g capsuni.
Briose la minut:O solutie ideala in timpul saptamanii cand nu ai prea mult timp liber, dar vrei totusi sa pregatesti celor dragi un desert delicios si rapid este varianta brioselor Cioco Muffins de la Dr. Oetker. Pe care le gasesti cu diferite arome si la care poti adauga fructe din compot sau proaspete, dar si diferite arome sou condimente dupa imaginatie. FUNDA?