Sunt aproximative pentru ca la grasimi creste valoarea calorica. Carbohidratii isi pastreaza valorile daca sunt tratati termic.
Depinde mult de modul de preparare, daca sunt preparate la aburi, la cuptor, daca sunt prajite.De cele mai multe ori alimentele isi imprumuta valoarea calorica datorita modului de preparare(exp:mancare de cartofi care contine carne, ulei, zarzavaturi sau o ciorba )
Valoarea calorica se poate stabili doar la o reteta in care se si specifica modul de preparare.Probabil ca ai sa gasesti un tabel aproximativ.
Hola chica, muchas gracias para responder . Los ninos estan bien? Le deseo buena salud
Iti recomand o carte, cred ca o gasesti si online:
Harold McGee
La cocina y los alimentos, enciclopedia de la ciencia y la cultura de la comida.
Este cea mai completa carte de specialitate, indiferent de pretul ei(40 de euro)chiar merita citita.
Cele mai intereseante parti le gasesti la:transferencia por conduccion, por conveccion y por radiacion, acolo iti explica ce se intampla cu caloriile si grasimile.
Multumesc mult
Cu toata harababura de pe TPU poftim un link.
http://www.cauta-cazare.ro/calorii.php
vad ca am dat un raspuns privitor la asa ceva dar nu a fost postat, iti multumesc dar eu doream pentru alimentele tratate termic, oricum
Orice aliment fiert, copt sau la gratar. nu dispune de o modificare calorica.
Doar prajit in ulei, datorita absortiei acestuia, se mareste numarul caloriilor
"Orezul brut suplimentează cu 351 de calorii la 100 de grame în timp ce 100 de grame de orez fiert oferă aproximativ 100 de calorii."
Asta cum iti explici?
Ce sa'mi explic?
Este o informatie total impertinenta
Cine ti'a spus asa ceva si'a batut joc de tine la propriu
Mencinicopschi isi bate joc de lume