4 pulpe de rata,
4 felii de sunca Praga,
carnea de pe oasele care se scot de la pulpe,
cateva boabe de fistic,
1 galbenus,
paine alba uscata,
lapte,
unt,
2 frunze de salvie,
patrunjel,
sare, piper,
Pentru sos:
4 polonice de fond de rata brun (asa zic ei in reteta, eu am pus la fiert grasimea si oasele de la pulpe, si am facut rapid o supa),
2 lingurite de otet balsamic,
1 pahar vin alb sec,
1 morcov,
1 ceapa,
1 telina (nu aveam),
unt.
Mod de preparare
1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa ramana un strat uniform de piele si carne, pe care sa putem sa-l rulam usor.
2. Pregatim umplutura :
Carnea scoasa de pe pulpe se prajeste impreuna cu salvia (am pus niste condimente de pui) in putin unt, apoi se adauga si sunca taiata felii,
carnea impreuna cu sunca se taie marunt sau se poate pasa cu mixerul.
3. Se amesteca cu galbenusul, fisticul taiat marunt, patrunjelul tocat, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse:pe care o punem peste pulpe si apoi tragem usor marginile si ne pregatim de cusut.
4. Se pun in tigaie si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc usor, apoi se pun intr-un vas care va merge la cuptor.
Sosul i
5. Intre timp, in uleiul respectiv se pun legumele taiate si se tin la cuptor cca 30 minute, sau pana cand s-au rumenit frumos.
6. Se scot pulpele si se pastreaza calde, iar sosul se paseaza si se mai pune pe foc pana se mai ingroasa, se strecoara, pulpele se taie felii si se servesc cu sos si legume.
Mod de servire
Pofta buna!
sau
1 rata salbatica
1 punga amestec legume mexicane
1 punga folie pentru copt
2 bucati ceapa
2 rosii
300 gr slanina afumata taiata cubulete
1 ardei gras
300 gr varza murata
200 ml supa carne
sare,
piper,
boia
Preparare:
Rata o condimentam pe exterior cu sare, piper, si boia la fel si pe interior. O invelim in folie de aluminiu si o dam la rece pana a doua zi ( cel putin 12 ore).
A doua zi pregatim cele necesare, adica ceapa o taiem rondele sau julien, rosiile le oparim si le taiem felii, ardeiul il feliem. Rata o desfacem din folie si pe interior o umplem cu varza murata printre care strecuram si bucatele de slanina afumata. Dupa ce am terminat cu umplutul ratei incepem sa coasem burta ratei.
Desfacem punga si asezam in el amestecul de legume mexicane, ceapa, ardeiul, rosiile si bucatele de slanina. Peste acest amestec de legume punem rata si stropim totul cu 200 ml supa de carne ( in cazul in care nu aveti supa puteti folosi cub de supa dizolvat in apa), legam punga si o asezam intr-o tava pe care o dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru circa 2 ore (sa nu uit sa specific, punga trebuie impunsa in cateva locuri cu un ac ).
Servim rata alaturi de orez fiert si legumele din punga magica.
Pofta Buna!
Timp Preparare: nementionat
Sper sa te poata ajuta aceste link-uri:
http://www.citynews.ro/......asca-9773/
http://www.retete-gustoase.ro/retete-carne-de-rata-la-cuptor
http://www.all-food.ro/category/preparate-carne/preparate-rata/
DaciaRomania întreabă: