| catina a întrebat:

Am pus varza la murat pe data de 26 octombrie in pivnita.Sare 1 lingura la kg. de apa, marar, gutui, cimbru, porumb. Nu s-a acrit nici pana acum si m-ai este si amara. Ce sa fac?

4 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna! incearca sa o pitrocesti(adica sa o vanturi) si cred ca ai pus crengute d marar prea multe si e posibil ca pe crengutele de cimbru sau marar sa fi fost si ceva buruiana uscata, de obicei cimbru nu se pune, dar daca e tot amara apa, pune graunte(boabe de porumb) mar.

| catina explică:

Sincer, am pus si hrean, am vanturat-o cu un tub de vreo 5-6 ori. Multumesc pentru raspuns am sa fac cum ai zis.Catina

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vanturatul e foarte important dar si temperatura. Intr-o pivnita racoroasa se acreste mai repede.

| sincer a răspuns:

Baga un tub in ea si in fiecare zi dimineata si seara sufla in ea sa o vanturezi, si poti sa mai pui si 4-5 pliculete de boabe de mustar ca sa nu faca floare.Hrean ai bagat ca nu ai specificat, daca bagi prea mult hrean si din cauza asta poate fi amara, daca ai vanturato si este amara scoate din ea o cantitate de apa si inlocuiesti cu apa pura, asta doar daca ti se pare prea amara sau prea sarat. Trebuie neaparat vanturata moarea tu ai facut asa ceva? Bafta.

Întrebări similare