Se fierbe apa(pana clocoteste) si pui lamaie(faci niste gauri in lamaie si o storci in apa fiarta)/pliculete cu aroma de lamaie inauntru...lasi un pic pana isi schimba lichidul culoarea si there u go.
Daca vrei sa indulcesti pui zahar/miere.
Se spala 3-4 lamai, se taie fiecare lamaie in patru bucati si se pune intr-un vas de 1 litu cu apa. Se pun la fiert aproximativ 20-30 de minute si se complecteaza cu apa daca a scazut continutul prin fierbere. Dupa aceia se indulceste cu miere de albine sau zahar dupa gust. Ceaiul de lamaie este foarte bun pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor din corp si stimuleaza energia.
Speli lamaia bine, o tai cubulete, si o pui la fiert cu tot cu samburi in 300 ml de apa. O fierbi 10 minute, socotite din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Acoperi vasul si lasi "ceaiul" sa se mai racoreasca. Se bea caldut, pe indelete, cu inghitituri mici. Poti sa-l indulcesti daca vrei. Este un " ceai" foarte placut la gust si foarte sanatos : detoxifica organismul (in special ficatul), ajuta la cresterea imunitatii, aduce un aport de vitamina C.
Se spala lamaile, se storc de zeama iar coaja se taie cubulete. Cubuletele, apa si zaharul se pun la fiert. Cand da primele 2 clocote se opreste focul si se pune zeama de lamaie. Se strecoara si se bea caldutz.
Fierbi apa pana da in clocot, speli lamaia farte bine, tai 2-3 felii(daca vrei mai acu tai mai multe). Pui apa in cana si pui si lamaia tot acolo, dupa adaugi zahar sau miere si amesteci.Sa ai grija sa apesi cu lingurita pe lamaie ca sa iasa sucul.
Sper ca ti-am fost de ajutor!