| Florazul15 a întrebat:

Am și eu o întrebare. Hainele (din bumbac sau vâscoză - materiale care intră la apă) intra la apă doar după prima spălare sau după fiecare spălare?

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

La fiecare spălare ~intră~ dar la fiecare purtare iși revine

| Solann a răspuns:

Bumbacul, daca mai gasesti bumbac 100% intra doar la prima spalare. Insa amestecul de acum numit bumbac nu mai intra la apa.
Vascoza, se strange putin la spalare. Nu intra la apa. Dar dupa uscare isi revine. Nu ai de ce te teme.

| dullcat a răspuns:

Buna.Acestea intra la apa daca le speli mereu cu functia setatata pe o temperatura inalta.Nu degeaba arata pe eticheta sa fie spalate la 30-40 de grade maxim. Daca respecti instructiunile, cel mai probabil nu vei avea probleme.

| relian a răspuns:

De fapt scurtarea unei haine, sau intrarea la apa cum spun oamenii, are loc datorita unor temperaturi inalte alea apei sau aerului cu care le usuci in cazul in care is uscate cu o masina.

Cele de bumbac se scurteaza de fiecare data cand le supui la tratamente termice inalte, unele mai mult, altele mai putin.
Odata am avut un tricou A$F si l-am uscat numa la Hight temp si dupa nu stiu cate cicluri de astea ramasese pentru cei de gradinita laughing

Bumbac intra chiar daca are 20% fibre sintetice. Daca e 60/40 nu prea mai intra.