Nu neaparat. Exista 3 tipuri de lapte. Laptele crud care are o multime de beneficii. laptele pasteurizat incalzit pana la 72-75 grade C (Potrivit medlife.ro, un cunoscut biolog canadian, H.Tobe, atrage atenția asupra faptului că, prin incălzire, prin procesul de fabricație și chimizare a alimentelor, enzimele, importante pentru organism, sunt total sau parțial distruse. Astfel, elemente precum calciul, fierul sau fosforul sunt primite doar în mică masură de organism.) si laptele ultrapasteurizat (UHT) incalzit la 135-140 de grade C. In concluzie: depinde ce vrei. Daca vrei un lapte bogat in vitamine si vrei sa provoci organismul sa devina imun la infectii, bei lapte crud. Daca vrei sa bei lapte altfel, asta e! Eu iau de la o femeie care-mi aduce lapte nepasteurizat si beau o gura de lapte crud. Daca-i si cald (atunci muls) este extraordinar!
DaciaRomania întreabă: