anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am un catel de 11 zile a ramas orfan si il cresc cu lapte praf in ultimul timp are diaree care ar putea fi cauzele! si ce i s-ar putea intampla?

4 răspunsuri:
| JackieSue a răspuns:

Da-i sa manance iarba.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai ar fi multe sau nimic.fierbe orez cu morcov si un praf de sare, eventual adaugi foarte putin lapte, dar nu lapte praf pentru ca este prea gras si dulce. daca in 2-3 zile scade mult in greutate, are diaree si vomita trebuie sa il duci la veterinar. daca nu are vaccin si e mic, poate face parvo-viroza. o boala fatala in marea parte a cazurilor. daca isi revine, dupa o saptamana ii dai cate un ou crud la 2 zile, dar numai pe o perioada de o saptamana.nu ii da ciorbe, carne, grasime, prajeala, oase de pui. ii cumperi o punga de bobite pentru catei mici si amesteci bobitele cu lapte normal de vaca.pe la o luna poate manca normal, adica numai lucruri pentru catei, nu mancare gatita cu grasime. orez fiert cu carnita de pui, zeama de la oasele de pui fierte, oase de vita.si daca vrei sa fie sanatos trebuie dus la vaccinat neaparat.altfel risti sa iti moara cu zile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Incearca sa ii dai lapte natural de vaca, e mult mai bun si mai ieftin, apoii cu timpul ai putea sa ii inmoi bucatele de paine si asa incet incet insa fara sa il grabesti il inveti cu mancare solida.

E ceva normal sa aiba diaree pentru ca nu e obisnuit cu laptele praf si la fel va face cand ii schimbi des mancarea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am 10 catei de 11 zile si raspunsul anonim de mai jos e total prost.la 11 zile nu poate manca decat lapte.lapte praf special pentru catei (vezi royal canin) sau daca nu ai posibilitate intr-un litru de lapte de vaca gras (cel putin 3, 5.eu folosesc de 4) pui un galbenus de ou, o lingurita de miere si cateva picaturi de lamaie.intreaba un veterinar daca ai nelamuriri in privinta retetei.iti va recomanda acelasi lucru.il hranesti din 4 in 4 ore. dupa intarcare e recomandat royal canin pro starter.