Se pot curata de cotor (sa incapa mai multi si sa nu ocupe loc), se pun in pungi si apoi la congelator. Iarna se iau din punga si se pun asa inghetati in mancare (dau gust mancarii ca si atunci cand sunt proaspeti). Se mai poate face ghiveci(tocana de legume)cu morcovi, ceapa, si orez(conserva pentru iarna); se pot pune ca muratura cu varza dar nu umpluti ci taiati:un rand de varza taiata si unul de ardei.Succes la munca!(e, nu gluma cand pui conserve!)
Eu am taiat ardeii fideluta si i-am pus la congelator in pungi, ii folosesc la ciorba, tocanita, ghiveci, zacusca, tocana, etc...Pe altii, copti, curatati, fara cotor si seminte, ii pun in pungi la congelator si ii pregatesc rupti bucati cu smantana sau la ghiveci.
Ii cureti de codite si seminte, bagi in fiecare ardei cate o bucatica de hrean (cat un zar) si bagi ardeii unul in altul. Ii pui intr-un borcan mai marisor, indesati, cu grija, sa nu se crape. Torni peste ei apa cat sa-i acopere si ulei. Pui capac si ii poti folosi pentru umplut, la iarna. Atentie ca se vor inmuia...nu vor fi la fel de tari ca cei proaspeti. Dar se inmoaie si daca ii pui la congelator.
Daca sunt frumosi, poti sa-i coci (iti va lua ceva timp). pe masura ce-i coci ii asezi intr-o oala si-i presari cu sare si ii tii acoperiti pentru.ca la sfarsit sa-i poti curata usor. deci, dupa ce-i coci pe toti, ii lasi sa se racoreasca putin, ii cureti de coaja, cotoare si seminte si ii pui in pungute la congelator. ii vei putea folosi peste iarna la prepararea tocanitelor (sunt delicioase cu ardei copt)sau pentru.salata de ardei copti.
Ardeiul gras este una dintre legumele care te pot ajuta in lupta impotriva kilogramelor. Acest lucru se datoreaza unor niste zaharuri aflate mai rar in organismele vii si care activeaza enzimele lipolitice. Aceste enzime topesc grasimile din organism. Astfel, consumand ardei gras, vei reusi nu doar sa te hranesti sanatos, dar si sa pierzi cateva kilograme.
Ardeiul gras contine din plin vitaminele B6, C, E, acid folic, potasiu, siliciu. Nu trebuie sa tii o dieta de slabit pentru a include ardeiul gras in alimentatia ta de zi cu zi. Foloseste-l in salate de legume sau sucuri naturale din legume.
Exista mai multe diete de slabit avand ca element principal ardeiul gras. Cu putina imaginatie, iti poti alcatui propria ta dieta de slabit.
Iata cum iti poti alcatui meniul unei zile:
Mic dejun: o salata de legume si fructe crude. Dintre legume, ardeiul gras va fi, bineinteles, vedeta. Serveste apoi la alegere pui sau curcan fiert, oua sau sunca slaba, branza de vaci sau iaurt degresat, masline si verdeata.
Pranz: supa de pui sau de rosii; pui sau peste la gratar sau cuptor cu orez sau cartofi fierti.
Seara: peste la gratar sau fiert cu salata de ardei gras, rosii si morcovi.
Aceasta este o varianta soft a dietei cu ardei gras. Exista, insa, si o varianta mai stricta care dureaza 3 saptamani.
VARIANTA STRICTA A DIETEI
Saptamana 1, dimineata: inainte de micul dejun, mananca 2-3 ardei grasi (50-60gr). Urmeaza micul dejun din care trebuie excluse in mod obligatoriu ouale si orice alte alimente care contin colesterol.
Pranz: supa usoara si carne la gratar sau cuptor cu o garnitura de legume fierte. Dupa masa, 100 gr. ardei grasi si 100 ml. apa minerala.
Cina: salata de legume, peste sau pui la gratar. Inainte de cina, vei bea 100 ml. apa plata si vei manca 40-60 gr. ardei. Dupa masa, lapte degresat - 150 ml. si ardei gras 150-200 grame.
Saptamana a 2: la fiecare mic dejun ardei gras (150 gr.- 200gr.) si lapte degresat (100 ml.). Intre micul dejun si pranz nu se vor consuma fructe sau dulciuri.
Pranz: supa de pui sau de rosii; pui sau peste la gratar sau cuptor cu garnitura de legume. Dupa masa consuma 100 g. ardei maruntiti si 100 ml. apa minerala cu zeama de la o jumatate de lamaie.
Cina: Inainte de cina, ardei gras 60-70 gr. Legume sau orez fiert, carne la cuptor sau gratar. Dupa cina, din nou ardei gras, 50-60 gr. Apa minerala.
Saptamana a 3-a dimineata: inainte de fiecare mic dejun, ardei gras (150-200 gr). La mic dejun lactate degresate, branzeturi dulci sau legume, fructe proaspete. Dupa micul dejun, din nou ardei gras, 50-60 gr.
Prans: inainte de masa un ceai (50 ml) de ardei gras (250 ml apa, 100 gr ardei) cu o lamaie stoarsa. Apoi, pranzul obisnuit si din nou ceai de ardei si 100 gr de ardei.
Cina: Inainte de cina bea 70 ml de ceai de ardei gras. Serveste apoi cina. Iar la 15 min dupa aceasta, o salata de ardei gras cu putina lamaie.
Dieta poate fi reluata dupa 20 de zile de pauza. Rezultatele se vad abia dupa cateva luni de dieta. Atunci are loc si o modificare a metabolismului care nu iti va mai permite sa te ingrasi foarte rapid.
Ai putea sa intri pe www.totul-online.tk si sa te uiti la un film online!
anonim_4396 întreabă: