Bună!
În general, ORICE chec se poate coace şi în forma de silicon rotundă :)
Vezi diverse reţete de chec la linkul :
http://www.petitchef.ro/retete/chec-in-forma-de-guguluf-fid-1233101
http://www.petitchef.ro/retete/chec
http://www.apropo.ro/......c-10392910
http://www.reteteculinare.ro/retete/chec/
http://www.lauraadamache.ro/retete-culinare/checuri-dulci-si-sarate/
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/retete-chec/
Toate cele bune.
Buna!
CHEC
500 g de zahar, 500 g de faina, 300 g de unt, 8 oua, 500 g de rahat, 150 g de stafide, 150 g de nuci, cateva smochine, un pachetel zahar vanilat, coaja de lamaie.
Intr-un castron, freci spuma zaharul cu untul.Imediat ce spuma creste, adauga cate un ou.In continuare, toarna putin cate putin faina.
Continua mereu sa bati amestecul. Apoi pui smochinele si nucile taiate, adaugi stafidele, rahatul taiat, coaja de lamaie, zaharul vanilat.Compozitia o torni intr-o tava unsa si tapetata.Coci la cuptor, timp de 40 minute.
Uite un chec marmorat clasic in forma rotunda de inel: http://www.coolinaria.ro/r/2261/Chec-marmorat.html
Cel mai simplu din lume (se poate face si fara mere): - 120 g. zahar (1 cana zahar)
- 150 g. faina (1 cana jumatate faina)
- 200 ml. apa minerala (1 cana apa minerala)
- 100 ml. ulei (jumatate cana ulei)
- un praf de sare
- 1/2 pliculet praf de copt (5 g.)
- 1 mar mare, taiat cubulete (optional)
- zahar pudra
- scortisoara (doar daca iti place)
Mod de preparare:
Freaca bine uleiul cu zaharul, cu o lingura. Toarna treptat apa (rece), incorporeaza faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Adauga in compozitie cubulete de mar (fara coaja). Compozitia astfel obtinuta toarn-o in forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Coace la cuptor, la foc moderat (180 grade C), aproximativ 35 de minute.
Toate checurile merg facute in forma de silicon. Iti recomand urmatoarea reteta de chec, care mi-a iesit perfect: http://www.ghidculinar.ro/retete/pandispan-pufos-cu-cacao
Dana întreabă: