Uite ai aici un comentariu despre el.
Ardeiul gras este de mai multe feluri - rosu, verde, portocaliu - si se poate manca atat crud, in salate, cat si gatit. Se potriveste foarte bine cu carnea, pestele, orezul, alte legume si condimente. Da gust bun diferitelor retete de pizza si omlete. Este folosit atat ca ingredient de baza al multor preparate, dar si pentru a da gust aromat, ca un condiment. Ardeii copti sunt un fel apreciat in bucataria romaneasca, indeosebi de persoanele cu stomac sensibil. Copti si curatati de coaja, ei sunt mai usor de digerat. Piureul de ardei, preparat din ardei copti, la robot, amestecat cu maioneza, este o garnitura delicioasa pentru pui. Piureul facut din ardei rosii, cu ulei, se potriveste cu pestele. La noi sunt deosebit de apreciati ardeii umpluti cu carne tocata si orez (ciorba sau mancare scazuta), serviti cu smantana. Ardeiul gras verde are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele, iar ardeiul rosu iute contine cu 330% mai multa vitamina C decat o portocala. Ardeiul mai contine folati si potasiu, vitamina B6, A si E. Ardeiul verde este o sursa buna de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamina, niacina si acid folic. Ardeiul rosu este mai sanatos decat cel verde, el continand o cantitate de vitamine A si C de doua ori mai mare.
Iti las si un link daca vrei sa aflii mai multe.Eu aici am citit.
http://www.revistafelicia.ro/......002357.htm
Ardeiul gras este una dintre legumele cu un continut bogat in saruri, vitamine si alcaloizi, cu efect benefic asupra organismului uman. O parte dintre acesti alcaloizi, recent descoperiti de catre Dr. Donwelt C. in anul 2004, au un efect deosebit asupra metabolismului grasimilor. De aceea, ardeiul gras este din ce in ce mai frecvent utilizat in curele de slabit moderne.
anonim_4396 întreabă:
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: