Si eu am facut odata prostia asta si au prins un gust naspa. Nu-ti recomand.
Daca fierbi cartofii in coaja o sa-ti ia ceva timp sa-i cureti si daca vrei sa faci un piure ti se racesc si nu prea o sa-ti reuseasca. Daca vrei sa faci o salata orientala nu are nimic daca sunt fierti in coaja sau nu.
Nu, nu are importanta. Insa daca faci asta, ai grija sa-i speli bine inainte de-ai pune la fiert.
Succes!
Nu cred, eu mai fac si asa din cand in cand, dar totusi prefer sa ii curat.
Uni asa fac.Eu iti zic ca e mai bine sa-i cureti si dupa sa-i fierbi. Fundita
Daca fierbi cartofii si apoi ii cureti se sfarama si n-ai cu8m sa-i cureti mai bine cureti inainte si eu am facut greseala asta ca am 13 ani
De obicei bunica mea asa face.Ii spala foarte foarte bine si apoi ii pune la fiert.Incearca si tu. pofta buna
Daca vrei sa faci piure de cartofi atunci cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Piureul se face din cartofi albi. Daca vrei sa-i pui la salata orientala, de boeuf sau sa-i servesti natur cu unt cartofii se spala bine si se pot fierbe in coaja.Pentru astfel de salate se folosesc cartofi rosii deoarece cei albi se sfarama.Sincer eu curat cartofii chiar daca majoritatea zic ca se fierb cu coaja pentru salata de boeuf, parca nu-mi convine sa fierb coaja aia pe care a fost noroi si unii mai sunt si stricati asa ca ii curat si ii spal bine si asa parca fierb si mai repede. Unii zic ca e mai bine sa curatam legumele.
Eu zic ca e mai bine sa ii fierbi in coaja pentru ca asa isi pastreaza mai multe elemente nutritive, insa timpul de fierbere e mai mare asa ca alege cartofi medii spre mici
Buna,eu cartofi ii curat de coaja si ii tai feli apoi ii pun la foc procedez asa fiindca se fac mai usor si mai repede si te invat o smecherie daca vrei sa iasa piureu de cartofi ca un fel de pasta pune apa unde sa fiert cartofi ii da un gust bun, sper ca te-am ajutat
LisaJulie întreabă: