Mama conserva vinete. Le coace, le spala, le stoarce, le bate, adauga putin ulei si le pune in borcane. Apoi, le sterilizeaza ca pe compot. Fierbe borcanele asa... pline.
Partea placuta este ca atunci cand le desface, le poate pregati oricum. Fie cu maioneza, fie cu rosii. Partea mai putin placuta este ca ingrasa.
Se taie vinetele rondele de 1 cm cu tot cu coaja, se prajesc repede in ulei pe o parte si pe alta, se pun in borcane in straturi, intre straturi usturoi pisat, se toarna suc de rosii pana ce se acopera, se fierb la bain-marie 30 minute de la inceputul fierberii, se lasa la racit in apa fiarta. Atentie, borcanul trebuie sa fie gol dupa umplere 3-4 cm.
Reteta de vinete conservate, luata de pe gustos.ro Vinete la borcan. Timp de preparare:
(complexitate ridicata)
Ingrediente:
vinete
rosii
Mod de preparare:
Se coc vinetele direct pe flacara aragazului (ramin albe). Dupa ce s-au copt se pun pe un plan inclinat sa se scurga sucul amarui din ele. Se curata bine. Optional se pot toca sau se desfac in fisii. Se pun in borcane (tocate sau fisii)
avind grija sa nu ramina goluri intre ele. Borcanele nu se umplu, se lasa cam 3 cm de la gura borcanului. Dupa ce s-au pus vinetele in borcane, se aseaza cite o jumatate de rosie (cu partea bombata in sus), se inchid foarte bine borcanele si se sterilizeaza 30 de minute.Eu le fierb 45 de minute, ca sa nu am probleme si le capacesc.Succes!
Coci vinetele, lecoci, le lasi sa se scurga, asezi in borcane, acoperi cu ulei clocotit si le sterilizezi.
Vinetele(mai micute)se taie subtiri cu tot cu coaja.Intr-o oala se pune otet si cand fierbe se baga vinetele taiate pe rand circa 10 secunde. dupa se pun toate intr-un prosopsa se uste. Dupa ce s-au uscat se pun in borcan cu usturoi, foi de menta si ulei ca sa le acopere.se pastreaza la rece.
PulbereDeStea întreabă: