Ingrediente:
~ 3 kg de caise curatate de samburi si coaja
~2 kg de zahar
~jumatate de pliculet sare de lamaie
~un plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Dupa ce am curatat caisele punem in vasul in care le vom fierbe un rand de caise unul de zahar. Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba la flacara mica.
Cam dupa o jumatate de ora de fierbere eu am scos caisele si am lasat sa fiarba siropul in continuare.
Dupa ce a scazut siropul si s-a inghegat cat de cat luam spuma si adaugam caisele pe care le-am scos mai inainte.
Punem sarea de lamaie si zaharul vanilat, amestecam usor si punem dulceata fierbinte in borcane, infiletam borcanele si le punem cu gura in jos pana la racire.
Zilele trecute a facut mami mea si a adaugat gelfix pentru dulceata. Nu a trebuit sa o fiarba atat de mult si a iesit super gustoasa, si-a pastrat acea culoare proaspata si naturala si nu trebuie sa stai o viata langa ea pana fierbe. Bafta!
cosmogirl întreabă: