Timp de preparare:
30" (complexitate redusa)
Ingrediente:
200 g capsuni
100 g zahar
apa
Mod de preparare: Se spala bine capsunile. Se pune la fiert apa intr-o oala (aproximativ 4 litri de apa). Cand apa incepe sa fiarba se adauga zaharul si capsunile, se tin pefoc 10 minute. Compotul seserveste si rece si cald. sper ca am fost de ajutor
Eu fac toate compoturile dupa reteta urmatoare: Fac un sirop din 1 l apa si 400 g de zahar (pe foc). In borcane pun fructele sanatoase si tari pana la doua degete de partea de sus a borcanului (pentru a lasa loc sa se ridice cand fierbe), torn siropul pana sa acopere fructele si pun capacul. Apoi in baie de apa le sterilizez cam 30-40 de min. Apoi le las sa se raceasca invelite intr-o patura groasa pana a doua zi!
8 litri de apa 1kg capsuni proaspete; zahar 500 de grame; 2 lamii; coaje de portocale; esenta de vanilie; scortisoara.se pune apa la fiert intr-o oala de 8 litri; se pune zaharul cind fierbe se curata coditele se spala capsunile si taie pe cele mari. 15 minute se fierbe. se pune esenta de vanilie; scortisoara; coaje de lamiie si portocala se acopera cu un capac. se stoarce lamiile si se pune dupa gust sa nu stie compotul prea dulce sa fie acrisor. se pune un capac sa nu iasa aromele. se serveste rece.
1). craticioara 2litri
2). 700grame apa
3). 5linguri zahar
4). mere
capsuni nu mai pui ca nu are nici un rost.
anonim_4396 întreabă: