Http://www.petitchef.ro/retete/briose/briose_ciocolata poti sa iti alegi de aici succes!
Bună!
BRIOŞE CU CIOCOLATĂ
280 g. făină, 125 g. unt, 100 g. ciocolată fină cu lapte, 2 linguri de cacao, 1 plic de praf de copt, 100 g. zahăr, 1 ou, 250 ml. lapte bătut, 200 g. ciocolată de lapte pentru glazură.
Încingi cuptorul până la temperatura de 180 grade C.
Aranjezi hârtiuţele de copt în tava specială, cu adâncituri, pentru coacerea brioşelor.
Tai în bucăţi ciocolata cu lapte, le pui apoi într-o pungă de plastic şi treci cu sucitorul peste ea, până se fărâmiţează bine…sau faci asta ajutându-te de robotul de bucătărie.
Amesteci făina cu bucăţile de ciocolată, cacao şi praful de copt (cerni în prealabil făina, cacaaua şi praful de copt)
Baţi oul într-un alt vas, adaugi zahărul, untul moale şi laptele bătut şi amestecă-le bine.
Încorporezi masa de făina în compoziţia de ou şi lapte bătut şi amesteci bine toate ingredientele, până obţii un aluat omogen. Împarţi aluatul în cantităţi egale, aşezi fiecare bulgăr de aluat în câte o adâncitură, apoi dai totul timp de 20-25 minute la cuptor.
Scoţi tava şi mai laşi brioşele în tava încă 5 minute, apoi le iei din forme şi le aşezi pe un grătar ca să se răcească.
Topeşti la bain-marie sau la microunde ciocolata de lapte şi glazurezi brioşele.
Te pup!
Bună!
Muffins cu ciocolata :
Timp de pregatire: 00:20 ore
Timp de gatire: 00:10 ore
Timp Total: 00:30 ore
Numar portii: 12
Ingrediente Muffins cu ciocolata:
220 de grame de ciocolata cu 70% cacao (sau de care va place voua, eu asta am folosit, pentu un gust cat mai intens)
120 de grame de unt cu 80% grasime
80 de grame de faina
100 de grame de zahar
1 praf de sare
1 lingurita de extract de vanilie
4 oua intregi
Preparare Muffins cu ciocolata:
1. Aprindeti cuptorul si fixati-l la 180 de grade Celsius.
2. Ciocolata rupta in bucati si untul se pun intr-o cratita in bain-marie (intr-o alta cratita ceva mai mare cu apa clocotita) ca sa se topeasca impreuna (poza 1). Daca veti alege un vas mai mare in care sa topiti untul si ciocolata, veti putea pregati toata reteta in acesta, nu va trebui sa trasnferati continutul in altceva, asa cum am facut eu la pasul 2.
3. Imediat ce s-au topit untul si ciocolata (sa fie lichide, nu sa se infierbnate sau doamne fereste sa fiarba) se mixeaza cu mixerul la viteza medie sa se racoreasca putin (2-3 minute).
4. Faina se amesteca separat cu sarea si zaharul, apoi se adauga toata deodata peste compozitia de ciocolata topita (poza 2). Se mixeaza pana se omogenizeaza bine.
5. Se adauga cate 1 ou, pe rand, mixandu-se dupa fiecare in parte (poza 3).
6. Se adauga extractul de vanilie si se mai bate pe viteza mare 10-20 de secunde, pana la obtinerea unei compozitii mai deschise la culoare, cremoase.
7. In tava de muffins pregatita cu cosulete individuale de hartie (sau unsa cu unt si tapetata cu pudra de cacao) se imparte compozitia in mod egal (poza 4).
8. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timpul de coacere variind in functie de preferinte:
daca doriti muffins cu interiorul cremos-lichid, coaceti timp de 9-10 minute;
daca doriti muffins cu interiorul cremos, dar stabil, care nu mai curge, coaceti 11-12 minute;
peste 12 minute e deja un sacrilegiu :P, tot ceea ce e mai special la textura acestor muffins se va pierde, asa incat… stati cu ochii pe ele! Interiorul trebuie sa fie ca de prajitura, mijlocul pe cat posibil cremos (poza 5).
Scoateti prajiturile coapte din tava si lasati-le sa se raceasca inclinate pe o parte. Se pot degusta din starea de caldute pana la complet reci, pudrate cu un pic de zahar pudra, cu diferite topping-uri, cu inghetata etc.
SURSA : http://www.retetecalamama.ro/......olata.html
Toate cele bune.
Ingrediente
250 gr faina 200 gr zahar 50 gr de cacao 1 lingura praf de copt 1/4 lingurita de sare 2 oua batute 225 ml lapte 90 ml ulei zahar vanilat
Mod de preparare
Intr-un bol se pune faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea.
Se amesteca usor.
In alt bol se pun ouale batute, laptele, uleiul si zaharul vanilat.
Se toarna incetul cu incetul amestecul lichid peste cel cu faina.
Se amesteca numai cat sa se incorporeze.
Se pun hartiile de briose in forma si se toarna compozitia.
Se da la cuptor cam 25 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata.
Ingrediente
120 gr unt, 90 gr zahar pudra, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 30 gr cacao, esenta de rom.
Umplutura :patratele de ciocolata
Decor: ciocolata si ornament.
Mod de preparare
Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana obtinem o compozite omogena.
Adaugam pe rand ouale intregi si mixam continuu.
Adaugam praful de sare, vanilia si faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Se amesteca pana obtinem o compozitie uniforma.
Intr-o tava cu forme de briose punem chese iar in fiecare chesa turnam compozitia cu ajutorul unui pos cu dui.
Se adauga 1 patratel de ciocolata in fiecare briosa si apasam usor.
Se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa la copt cca 20 min. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Cand s-au racit se glazureaza cu ciocolata si ornament.
LisaJulie întreabă: