Țuica se face din prune, sau din alte fructe.
Se pot obține produse conținând alcool și din cereale sau cartofi sau diverse.
Dar nu sunt bune, că nu au buchet.
De fapt buchet nu este termenul potrivit : gust, miros, parfum de la fructe, șamd în afară de concentrația în alcool.
http://www.aradon.ro/......8-02415260
http://www.TPU.ro/......isky-cine/
http://www.scribd.com/doc/44923068/Obtinerea-Alcoolului-Etilic-Din-Porumb
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alcool
http://ro.wikipedia.org/wiki/B%C4%83utur%C4%83_alcoolic%C4%83
http://www.scritube.com/economie/Industria-alcoolului1511514223.php
http://facultate.regielive.ro/......52715.html
http://www.scritube.com/stiinta/chimie/Alcoolul-etilic1231518181.php
http://www.retete-online.com/retete/articole/bauturi-bune.php
http://www.fabricadebani.ro/news.aspx?iid=17024
Poți obține chiar alcool din cereale, prin distilări repetate, dar ori bagi diverse pentru un gust și un buchet ca lumea sau cu alcoolul respectiv "întărești" alte băuturi, mai slabe care au buchet.
Am băut o singură dată așa ceva, la un individ, care o primise de la altul, și nu mi-a plăcut nici gustul, nici mirosul și nimic.
Mi-a dat și mie, că nu îi plăcuse nici lui și voia să golească sticla.
Poți să pui diverse fructe sau zeamă de la diverse fructe și minunea aia rea, dar tare, cu concentrație alcoolică mare, din cereale sau cartofi sau sfeclă de zahăr.
Sunt cursuri de chimie organică cu aplicații în producerea alcoolului etilic, unde vei avea maiu multe explicații.
sopranaCadaverica întreabă: