Pai aici nu prea o sa obti informati la ce te asteptai!
cauta pe google sunt cu miile de retete!
Daca ai pofta de ceva supe, iti recomand supele crema, care se fac foarte usor si repede http://mycuisineadventures.blogspot.com/......amaie.html sau o ciorba de cartofi (poti inlocui zeama de varza cu bors, sau poti sa nu pui deloc) http://mycuisineadventures.blogspot.com/......ma-de.html
Iar la felul doi: http://mycuisineadventures.blogspot.com/......etica.html
sau http://mycuisineadventures.blogspot.com/......etica.html
Curaj, nu e greu! Sa ai pofta!
Ciorba de praz
Ingrediente:
(la o oala de 5 l):
-2 fire potrivite de praz
-2 morcovi
-2 radacini de patrunjel
-2-3 cepe rosii (facultativ, mie imi place zarzavatul colorat)
-1 radacina de telina potrivita
-2 ardei potriviti (verde-rosii)
-2 linguri si 1/2 de orez
-un dovlecel de marime medie
-suc de rosii (rosii la cutie) dupa gust
e taie morcovii, radacina de patrunjel, radacina de telina, ardeii si ceapa cubulete si sa inabuse in 2-3 linguri de ulei si putina vegeta.
Cand acestea s-au inmuiat se adauga 2 cani de apa si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa care se adauga prazul taiat rondele si apoi dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce s-au inmuiat si acestea se adauga orezul, sucul de rosii sau rosiile.
Cand toate sunt fierte se acreste cu bors (de tarate sau ce aveti) se adauga leustean tocat si se seveste ca atare sau impreuna cu o mancarica de fasole boabe.
Timp Preparare: 1 h 30 '
Ciorba de conopida
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
conopida
ceapa
morcovi
patrunjel
usturoi
ardei
rosii (bulion sau pasta de rosii)
sare
verdeata
smintina
Mod de preparare:
Se curata si se spala f bine toate zarzavaturile., conopida se desface in buchetele mai mici si se lasa putin in apa cu sare pentru a se albi. Celelalte zarzavaturi se taie marunt, se calesc in putin ulei, se pune apa si se lasa sa dea un clocot bun. Conopida se scoate din apa, se clateste si se pune in oala, lasindu-se sa fiarba pina se inmoaie (fara a se sfarima). Ciorba se potriveste de sare, se toaca marunt verdeata(patrunjel, marar) si se drege cu smintina.
Ciorba de cartofi
Ciorba de cartofi cu oua intregi
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 2 cepe
- 4 oua
- 3 linguri de orez
- zarzavat (am folosit de cel de la borcan care contine: morcov, ardei gras, gogosari, radacina patrunjel, si patrunjel)
- 3 linguri pasta de tomate
- bors (dupa gust)
- sare dupa gust
- un pic de ulei pentru calit ceapa
Mod de preparare:
- se curata cartofii si se taie cuburi
- se pun la fiert impreuna cu orezul
- se curata ceapa, se taie si se caleste impreuna cu pasta de tomate
- dupa ce am calit ceapa se adauga la fiert impreuna cu cartofii, orezul si se adauga si zarzavatul
- se lasa la fiert pana cand cartofii sunt aproape gata
- se adauga borsul, in functie de cat doriti sa fie de acra ciorba
- se adauga sare dupa gust
- se mai fierbe ciorba 5 minute si se adauga ouale
- se mai lasa sa fiarba pana cand ouale "se aduna" si sunt fierte tari
- cand au fiert si ouale, ciorba este gata.
Succes si pofta buna!