anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As dori sa-mi trimiteti o reteta gustoasa cu peste la cuptor si o reteta cu tarta cu fructe usor de preparat. Va multumesc.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu fac peste la cuptor dupa urmatoarea reteta:
File sau corp de cod, merluciu, pangasius il dau cu sare si piper si il las cam 3 ore in frigider.
Oparesc si decojesc 5-6 rosii si le tai cubulete. Le pun la fiert cu doua cepe tocate marunt, 8-10 ciuperci proaspete taiate cubulete, o jumatate de telina marisoara rasa, un ardei taiat fasii subtiri, putina sare si o ceasca de apa. Cand ceapa si ardeiul sunt aproape fierte, pun legumele in tava de cuptor, deasupra pestele si apoi torn un pahar mare de vin alb. Las la cuptor vreo 30 de minute, timp in care tot iau zeama cu lingura si o torn peste peste (de 5-6 ori). Servesc fierbinte cu piure sau orez.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Macrou taiat, rondele, cu ulei de masline in tava, sos de rosii cu putina boia iute, piper negru, si un pahar de vin alb.restul de vin se bea la masa. pofta mare. a putin usturoi. dar putin asa de aroma.

| getty a răspuns:

Placinta cu cirese

Trebuie sa prepari un aluat ca cel pentru cozonac.Ai nevoie de faina, drojdie, zahar, lapte, ulei, si oua. Lasi aluatul la dospit apoi il imparti in doua parti egale. Ungi o tava cu ulei si faina si intinzi o bucata de aluat.Asezi ciresele, amestecate cu zahar apoi intinzi si cea de a doua parte de aluat. Poti de asemenea ca in locul cireselor sa pui visine sau prune.

| silvia_2359 a răspuns:

Uite o reteta de prajitura cu visine, usor de facut si foarte racoritoara.
Ingrediente:
280g margarina rama(sau unt)
280g zahar
280g faina
6 oua
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
un praf de sare
1kg visine proaspete fara samburi
2 linguri zahar

Mod de preparare:
Mai intai se spala visinile si se scot samburii, se pun visinile intr-o strecuratoare, peste care se adauga 2 linguri cu zahar.Se lasa la scurs pana este gata aluatul.
Pregatire aluat:
Se pune margarina intr-un castron se adauga zaharul, vanilia si praful de sare si se amesteca cu mixerul pana devine o crema spumoasa si se topeste zaharul. Apoi se adauga pe rand cel 6 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare.Se adauga faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie pergament, se toarna compozitia in tava, iar deasupra se pun visinile scurse.Se baga tava in cuptorul preincins, la temperatura de 160 g, si se coace timp de 40 minute.Se scoate, se lasa la racit se taie bucati si cine prefera o poate pudra cu zahar farin.

| cici_6785 a răspuns:

Tarta cu mere. Foarte simpla si f. gustoasa. Eu iau foaia de placinta din comert o pun in tava, tai merele feliute(binenteles dupa ce le-am curatat de coaja), pun zahar(depinde cat iti place de dulce) un pic de unt taiat bucatele mici si imprastiat pe ici pe colo prin tava si o bag la cuptor la 160°C pentru. 20 minute iar alte 10 minute la 180°C. Se scoate din cuptor si se pune zahar pudra si se papa

| cici_6785 a răspuns:

Peste si cartofi la cuptor- 1 kg de peste(pastravul e bun) 1 kg de cartofi taiati feliute subtiri, maghiran, usturoi, patrunjel, 1, 5 dl ulei de masline, 3 linguri suc de lamaie, 2dl vin alb sec sare si piper alb. Sarati pestele puneti piper si origano si lasati-l deoparte. Puneti usturoiul, patrunjelul si 4 linguri de ulei in tava. Separat intr-un castron puneti cartofii cu 4 linguri de ulei, sare, piper si maghiran si amestecati bine. Puneti cartofii in tava si bagati la cuptor 30-40 minute. Puneti pestele peste cartofi si bagati din nou la cuptor pentru. alte 20-30 minute. Amestecati sucul de lamaie, vinul si uleiul ramas si folositi-le pentru. a stropi pestele in timpul coacerii. Cuptorul la 170°C si pofta buna!