Asta-i specialitatea mea ca doar sint din moldova
deci
eu iti zic cum fac eu cu mama
iti trebuie
frunze de vita-de-vie (aburite)
-suc de rosii
- orez
-3 cepe mari
-carne tocata (pui cat doresti)
-piper pisat si piper boabe
-foi de dafin
-ulei sau untura
-cimbru
-sare
si se prepara astfel
frunzele de vita de vie trebuie spalate, si aburite apoi lasate in apa calduta
Se da carnea prin masina de tocat, se toaca cepele si se pun cu 4 linguri de ulei intr-o cratita sau ceaun la foc mic pana se immoaie bine acoperita cu un capac dar amesteca din cand in cand.
orezul se pune in apa la foc pana se umfla dupa ce a fost spalat bine, se amesteca foarte bine carnea tocata cu ceapa usor rumenita cu orezul, sarea, piperul si 3-4 linguri de apa.Se pregateste frunzele de vita de vie se ia cate o frunza in parte si se umple cu cate o lingura de compozitie. printre randurile de sarmale se adauga niste frunze de varze si dupa bunul plac (niste slanina afumata) se pune deasupra foaia de dafin, cateva boabe de piper, cimbru se adauga apa si se pun la foc. dureaza 2 ore apoi se adauga sucul de rosii si le mai bagi la foc o ora.
sunt gustoase
Pofta buna!
Orez, carne porc taiata marunt multa, morcovi, ceapa, sare piper. Tot asta se dunstuie in tigaie pana se omogenizeaza. Se invelesc sarmalutele cu frunza de vita de vie si se pun la fiert in ceaun si se toarna bulion deasupra ca sa fiarba in zeama.
LisaJulie întreabă: