Cele mai simple sunt tortul de biscuiti si tiramisuuu
Si sunt ataaaaaat de gustoaseee
Gasesti pe net fel de fel de retete, eu cel mai adesea improvizez cu ce am prin casa
Si in 10 min e gata, daca il mai bag si la frigiderrrr.pff
Pofta buna
INGREDIENTE
2 ouă
4 linguri unt topit
6 linguri zahăr
150 ml. apă călduţă
450 gr. făină albă
1 plic praf copt
coajă rasă de lămâie
o mână nucă uşor prăjită
vanilie
Portii: 0 Timp de preparare: sub 60 minute
gaby_d
BUCATARAS GROZAV
NOTEAZA RETETA
Citeste si:
Brioşe pentru cafea
Rulada cu lamaie
Rulada de bezea cu crema de ciocolata
COMENTEAZA
MOD DE PREPARARE
Se amestecă ouale cu zaharul, se adaugă untul, apa caldă, vanilia, coajă de lămâie şi făina în ploaie amestecată cu praful de copt. Se dă deoparte puţin din cocă pentru a rade pe deasupra iar din ce a rămas se face o foaie în forma tăvii pe care o aveţi. Se pune în tava unsă şi tapetată în prealabil, se întinde uniform un strat de gem (eu am făcut-o cu gem de prune), deasupra nucă prăjită fărâmată. Coca dată deoparte se mai amestecă cu puţină făină ca să fie mai tare şi se rade pe răzătoarea mare pe deasupra, uniformizând. Se dă la cuptor cam 40 minute şi când e gata se pudrează.
Musuroi de cartita
poti sa cumperi o cutie care are ingrediente si chestii prafuri iar pe spate reteta
gasesti peste tot carrefour, metro, interex, selgros, real etc...
Http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/salambiscuiti/index.html este fara coacere nu este foarte usor dar este gustos
Tiramisu e cea mai simpla, rapida si delicioasa prajitura.Reteta o poti gasi pe netSucces si pofta buna!
Salam de biscuiti! Ingrediente:
250 gr biscuiti simpli
250 gr zahar
100 gr unt
50 gr cacao + putina cacao (sau pudra de ciocolata) pentru folie
75 gr nuca prajita (sau stafide inmuiate in apa calduta sau 2 lingurite cafea instant)
120 ml lapte
esenta de rom (sau rom)
Portii: 12
Preparare
1. Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (sau stafidele) taiata bucati mici, daca folositi.
2. Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).
3. Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
4. Adaugati cacaoa (si cafeaua daca folositi) dizolvata in 60 ml lapte. Adaugati si esenta de rom. Lasati sa dea un clocot.
5. Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.
6. Pe o folie de plastic presarati putina cacao (sau pudra de ciocolata) si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma de rulou si impingeti din ambele capete sa scoateti aerul din salam. Legati strans la ambele capete si dati la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati cu restul de compozitie.
7. Taiati felii si serviti.
anonim_4396 întreabă: