Ravioli cu carne si sos
Ingrediente
* Pentru foi
* 2 oua
* faina
* Pentru umpulutura
* 400 gr carne de porc
* usturoi
* sos soia
* 50 ml vin
* rozmarin, piper, salvie, cimbru
* sare
* sos
* 400 ml suc de rosii
* 1 ceapa
* 1 lingurita de sos iute
* 2 catei de usturoi
* sare, piper, cimbru, salvie, busuioc, rozmarin
* ulei
* 100 gr unt
Mod de preparare
Se framanta aluatul cu cele 2 oua si faina cat cuprinde si se da la frigider pentru 1 ora.
Intre timp marinam carnea taiata cubulete cu sos de soia, vin, usturoi si condimente, o tinem la rece cam 1 ora.
Scoatem carnea si o pregatim intr-o tigaie teflonata pana se patrunde bine, o gatim in zeama in care a stat la marinat.
Din aluat intindem o foaie subtire ca de taitei si taiem fasii cam de 3 cm latime depinde de cata rabdare aveti sa-i migaliti.eu i-am facut mai mari.
Cu o pensula imbibata in apa ungem o fasie, apoi formam gramajoare de carne, iar cu o alta fasie acoperim.Presam in jurul fiecarei gramajoare si taiem, pentru aspect e fain cu o rotita zimtata (eu nu am avut)
Sosul:punem putin ulei in care calim intai condimentele pentru un gust mai intens (in afara de piper si sare) apoi ceapa tocata, sucul de rosii, clocotim 3-5 minute, saram si piperam.
Inainte de servire tragem ravioli prin unt incins.
SAU
Ravioli cu ciuperci (hribi) si alune
Ingrediente
* Pentru aluatul de ravioli :
* 3 oua mari
* 300 gr. faina alba "oo"
* 1/2 lingurita de sare
* Pentru umplutura:
* 200 gr. urda de vaca sau oaie
* 1 ou
* 100 gr.parmezan razuit
* 100 grame ciuperci uscate si inmuiate 2 ore in apa calda(hribi sau porcini)
* nucsoara
* sare
* piper
* Pentru sos:
* 50 gr. unt topit
* 100 grame de alune prajite si taiate grosolan cu cutitul
Mod de preparare
Pregatiti aluatul pentru ravioli astfel: intr-un bol incapator puneti faina, sarea si ouale batute cu furculita. Faceti un aluat pana cand devine fin, si se deslipeste de pe mana.(cam 10 min). Ungeti aluatul cu ulei si acoperiti cu folie de plastic si un prosop.Lasati aluatul la odihnit nu mai putin de 30 min.In acest fel aluatul pierde din elasticitate si se poate intinde usor.
In timp ce aluatul se odihneste, pregatiti umplutura: intr-un castron puneti urda, ciupercile taiate cu cutitul, oul, parmezanul si condimentele dupa gustul vostru. Daca vi se pare prea moale adaugati parmezan ras cu incredere. Intindeti aluatul cu sucitorul in foaie de 2 mm. Taiati aluatul in formele dorite:patrate de 6cmx6cm sau rotunde (cum am facut eu)Puneti intr-un saccapoche(sau punga de naylon pentru dulciuri de unica folosinta) umplutura si puneti pe fiecare patratel sau disc cam o lingurita de umplutura. Daca in bucatarie e foarte cald, va sfatuiesc sa acoperiti aluatul cu umplutura cu un prosop, ca sa nu se usuce. Daca se intampla sa nu puteti lipi raviolii.umeziti degetele in putina apa si ungeti extremitatile ca sa faca"priza". Inchideti raviolii in forma patrata, dreptunghiulara sau semirotunda, si presati bine marginile ca sa nu se deschida la fiert.
Intr-o oala de 2-3 litri puneti apa la fiert cu sare.cand apa da in clocot, aruncati raviolii inauntru. In acest timp topiti untul in tigaie si adaugati alunele prajite inainte.Lasati sa se aromatizele in timp ce fierbeti pasta.Cand raviolii sunt la suprafata, mai lasati un minut si scoatetii in farfurii.
Turnati sosul de unt si alune si presarati cu parmezan ras.
Iar in legatura cu vinul este de preferat vinul alb, sec