| happiness a întrebat:

As fi si eu interesata de ceva retete care v-au placut voua cel mai mult si care sa nu presupuna cine stie ce efort(nu sunt expertalaughing)mersi:*

9 răspunsuri:
| Violetaa a răspuns:

Ai putea sa incepi cu niste clatite simple happy

| Stefania a răspuns:

Buna! Ce fel de retete? Macaruri sau prajituri?happy

| Stefania a răspuns:

Buna! Cremes inteligent:

1. 8 Galbenuse, se amesteca cu 200gr zahar macinat, 4 vanilii, 150gr margarina si 9 linguri faina, dupa ce se amesteca toate astea se adauga treptat 1l lapte.Albusurile ramase se bat si se amesteca usor. Tava se unge cu margarina si se da cu faina, nu va speriati pentru ca compozitia va fi subtire, se pune la cuptor 15minute la foc tare si 30minute la foc mic. E foarte gustoasa! Succeskiss

| Contrast a răspuns:



Aceasta o adoram toti ai casei:

http://gourmandine.ro/reteta-prajituri/prajitura-kinder-pinguin/
... dar nici aceasta nu e mai prejos, cu mentiunea ca in ciocolata alba pun esenta de menta.


http://www.culinar.ro/......pagina/40/ :)


| smaranditza a răspuns:

Retee pentru ce?
desert, felulI sau felul II, aperitive? revino cu lamuriri si te ajut cu drag; mie chiar imi place sa bucataresc si cu mare placere te initiez! astept vesti de la tine...

| Crystal232 a răspuns:

Paine cu untlaughing

Abh
| Abh a răspuns:

Pandispan delicios
400 de gr. zahar se freaca bine cu 4 oua intregi, apoi se adauga 400 gr. smaintana, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, un praf de copt, 400gr. faina alba cernuta. Se mixeaza bine si se baga la cuptor la foc moderat, intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei si presarata cu faina.

| ioana996 a răspuns:

Pai am o ideee foarte buna laughing mai ti minte cand erai mica ce mai mancai salam de biscuiti? laughing cear fi sa incerci sa prepari avand in vedere cati ia o jumatate de ora si nu folosesti cuptorul?:d Ingrediente:

250 gr biscuiti simpli
250 gr zahar
100 gr unt
50 gr cacao + putina cacao (sau pudra de ciocolata) pentru folie
75 gr nuca prajita (sau stafide inmuiate in apa calduta sau 2 lingurite cafea instant)
120 ml lapte
esenta de rom (sau rom)

Portii: 12

Preparare

1. Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (sau stafidele) taiata bucati mici, daca folositi.
2. Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).
3. Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
4. Adaugati cacaoa (si cafeaua daca folositi) dizolvata in 60 ml lapte. Adaugati si esenta de rom. Lasati sa dea un clocot.
5. Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.
6. Pe o folie de plastic presarati putina cacao (sau pudra de ciocolata) si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma de rulou si impingeti din ambele capete sa scoateti aerul din salam. Legati strans la ambele capete si dati la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati cu restul de compozitie.
7. Taiati felii si serviti.

| Ancestralsoul a răspuns:

E o reteta care in fiecare vara o prepar.Sadwichi-uri englezesti
Ai nevoie de o paine feliata, neagra sau alba dupa preferinte.Cateva rosii coapte medii ca marime(maxim5-6 pentru o tava), cascaval ras sau parmezan, daca nu ai merge si cu telemea de vaca, dar nu o mai razi si kaizer, jambon sau un salam mai bun ca inlocuitor. Tai rosiile felii subtiri le pui pe felia de paine, peste paine pui o felie doua de kaizer sau salam, deasupra pui o felie de branza telemea sau razi cascaval.Se tin la foc mediu la cuptor maxim 10 minute.Sunt foarte gustoase. Daca vrei sa nu fie crocanta painea poti face un sos de rosii si vei unge feliile de paine inainte, depinde de preferinte. E iefina, rapida si gustoasa. Pofta buna.