Buna!
Tort DIPLOMAT
5 galbenusuri, 200 g. zahar, 1, 2 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie, 500 ml. lapte, 10 foite gelatina sau 20 g. gelatina granule (2 pliculete), 250 g. frisca lichida, 2, 3 portocale, 2, 3 kiwi, 2 banane, 1 cutie compot de ananas (rondele), 200 g. piscoturi de sampanie.
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece (daca folosesti foite de gelatina, le rupi in jumatate si le pui in multa apa rece, daca folosesti gelatina granule, pui atata apa cat sa treaca cu doua degete peste ele).
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cca. 8-10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu, cand compozitia se mai ingroasa si "imbraca" lingura se da deoparte si se adauga gelatina inmuiata. Asta ar trebui sa se intample dupa aproximativ 5 minute.
Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma, si fructele.
Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda.
Se curata de coaja fructele, peretii si fundul formei se imbraca in felii de ananas, banane si portocale.
Se toarna jumatate din compozitia racita deasupra fructelor.
Se presara felii de banana sau bucatele de ananas si se toarna cealalta jumatate de crema.
La final, se aseaza un strat de piscoturi (pe care le insiropezi cu suc de ananas din conserva) pe toata suprafata tortului, apasand usor.
Se acopera forma cu folie si se lasa la frigider pentru minim 4-5 ore, dupa care se rastoarna cu grija pe platoul de servit.
Se poate orna cu frisca batuta.
Te pup!
Am ales varianta ta pentru ca e foarte explicita si pare usoara. mersi
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.laurasava.ro/2011/06/06/tort-diplomat/
http://www.petitchef.ro/tags/retete/tort-diplomat
http://www.petitchef.ro/tags/retete/torturi-diplomat
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/6841/Tort-diplomat/
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-diplomat-3.html
http://www.lalena.ro/372-reteta-Tort-Diplomat-cu-portocale.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/tort-diplomat-cu-piscoturi/
http://www.caietulcuretete.com/2011/09/tort-diplomat-fluturas.html
http://www.haisagatim.ro/2008/03/tort-diplomat.html
http://www.retetecalamama.ro/......paste.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/tort-diplomat-rece/
Toate cele bune.
Uite aici o reteta simpla de tort diplomat cu fructe
http://www.teoskitchen.ro/2010/08/tort-diplomat-cu-fructe.html
INGREDIENTE:
1l friscă lichidă, 4 ouă, 400 g zahăr, 400 ml lapte, 40 g gelatină (4 plicuri), 150 g stafide, 1 cutie compot de ananas, 100 g pişcoturi de şampanie.
PREPARARE:
Pui gelatina la înmuiat în ½ cană cu apă, timp de 20 minute. Spargi ouăle, le baţi bine cu zahărul, apoi adaugi laptele şi gelatin înmuiată. Pui vasul la foc mic, să se înfierbânte bine compoziţia, dar fără să fiarbă şi amesteci mereu. Închizi apoi focul şi dai crema la răcit.
Opăresti stafidele, să fie moi şi le scoţi într-o strecurătoare.
Baţi frişca şi încorporezi ¾ din cantitate în crema abia călduţă, amestecând uşor de sus în jos.
Adaugi ananasul şi, eventual alte fructe din compot, scurse de suc şi taiate mărunt, apoi stafidele răcite.
Torni compoziţia într-o formă sau o cratiţă tapetată cu folie alimentară sau celofan.
Dai la rece în frigider, 3-4 ore. Răstorni apoi tortul pe un platou şi îl ornezi cu restul de frişcă, ananas şi alte fructe, după imaginaţie şi îl îmbraci cu pişcoturi tăiate în două.
Uite http://www.petitchef.ro/retete/desert/tort-diplomat-fid-1490390 sper ca te-am ajutat :)
CodrinValentin întreabă:
claudya întreabă:
vali11 întreabă: