Eu stiu o singura reteta. Crevetii roz proaspeti nedecorticati(cca 1kg), se pun in o tigaie cu putin ulei (o lingura), ghimbir ras(o lingurita), tabasco, sos de soia, usturoi(2, 3 catei). Se prajesc in tigaie cateva minute.
Gusti din tigaie si mai pui, sos de soia, tabasco, usturoi ce vrei. Imi mare rau ca nu pot sa dau cantitati, dar eu ma ghidez dupa gust. Sunt foarte gustosi si rapid de facut.
Pofta buna!
Stiu si eu o reteta, aperitiv cu vinete, orez si creveti
Iti trebuiesc urmatoarele:4 vinete, 150 g orez, ulei de masline, 1 ceapa, 50 ml vin alb sau whisky, 250 g creveti mici curatati, 400 g zeama de legume, patrunjel, sare, piper, 2 cesti suc de rosii cu busuioc.
Cureti vinetele de coaja, le feliezi in lung si le dai cu sare. Lasa-le intr-o strecuratoare mare 30 min ca sa se duca gustul amarui, apoi le speli si le storci de apa. Le prajesti in ulei incins.
Calesti putin ceapa, apoi adaugi orezul si continui sa calesti. Stingi cu vinul alb sau whisky si torni zeama de legume. Lasi orezul sa fiarba pina se absoarbe toata zeama. Adaugi crevetii si patrunjelul, sarea si piperul si amesteci usor.
Pui jumatate din feliile de vinete intr-o tava micuta, deasupra orezului obtinut si pe deasupra restul vinetelor. Pofta mare!
Este simplu nu am timp sa iti descriu reteta dar iti trebuie sos de soia putina miere sos tabasco gimbir taietei cinezesti fierbi creveti fierbi taietei si restul se amesteca daca vrei poti cumpara lecume chinezesti congelate le tragi in tigaie cu sosurile mentionate si dupa le servesti trebuie sa iti folosesti imaginatia
LisaJulie întreabă: