| silvia_2359 a întrebat:

As vrea sa aflu mai multe detalii despre anghinare.Cum poat fi ele preparate.

Răspuns Câştigător
| gabriellas a răspuns:

Depinde de dimensiuni. Cele mari se firb aproximativ 20 de minute (impreuna cu o felie de lamaie si o frunzulita de dafin) pana se desprind frunzele usor din manunchi. Dupa fierbere trebuie consumate cat mai repede ca altfel se oxideaza. De consumat se consuma numai partea carnoasa a frunzei: se desprind frunzele din manunchi si se mananca partea moale a frunzei. Inima anghinarii se consuma de asemenea pentru ca este frageda. Atentie insa cu perii interiori, nu-s comestibili.
Anghinarea de mici dimensiuni nu are peri in interiori se poate consuma de asemenea fiarta sau prajita, simplu sau impreuna cu alte preparate. O reteta pentru anghinarea de mici dimensiuni : http://retete.eva.ro/......13308.html

5 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Anghinarea este o planta erbacee, cu frunze mari si spinoase, este considerata remediu in bolile de ficat, rinichi, hemoroizi, anghina pectorala, hipertensiune arteriala, constipatii.Se poate folosi sub forma de infuzie.

| guralivul a răspuns:

Www.retete-gustoase.ro/ingrediente-anghinare
Bolile in care poate fi utilizata:

Are un spectru extrem de vast de actiune, se utilizeaza in tratarea unor boli ca nefrite cronice, varsaturi, enterite, fermentatii intestinale, hemoroizi, angicolite, colestite, constipatii, hipertensiune, hipercolesterolemie.
Eficacitatea ei se datoreaza continutului bogat de cinarina, oxidanti, polifenoli, flavone, insulina, saruri de potasiu si magneziu. Aceste substante au o actiune de excitare a secretiei biliare, ajuta la scaderea zaharului in sange, regenereaza celulele hepatice, e un bun colagog, se utilizeaza in cazul lipsei poftei de mancare.

Din punct de vedere terapeutic, frunzele de anghinare se caracaterizeaza prin efecte sigure asupra bolilor de ficat si rinichi, avand proprietatea de a mari secretia biliara si diureza, regland in acelasi timp procesul de formare a colesterolului. Paralel cu acest efect, ceaiul de anghiare are si insusirea de a diminua zaharul din sange dand bune rezultate in unele forme de diabet. Actiunea antidiabetica s-ar datora unei oxidaze.

| ionelnelu51 a răspuns:

Aceasta reteta am invatat-o aici in Italia.Sigur o parte din voi o cunosc.Pentru cine inca nu o cunoaste, iata reteta:

4 buc.anghinare
1 ou
faina
ulei pentru prajit
sare
Se curata anghinarea de foile externe(doua-trei straturi maxim), se taie partea de dedesubt iar la urma varful dela anghinare, circa un sfert.
Apoi se scobesc dedesubt si se taie in patru.
Se dau bucatile prin faina si ou si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Se scurg pe hartie de bucatarie, se sareaza; se serveste calda.

| ionelnelu51 a răspuns:

Ingrediente
12 buc. anghinare mici, 1 buc. ceapa, 3 catei usturoi, 3 linguri ulei de masline, 1, 3 l supa de legume, 1/2 lingurita oregano, 1 lingura menta tocata, 300 gr. cartofi mici, 400 gr. boabe fasole, 200 gr. rosii, 4 buc. ceapa verde, sare, piper

Preparare
Se taie jumatati anghinarele, se indeparteaza frunzele exterioare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in ulei de masline. Se stinge cu supa si se aromatizeaza cu oregano si menta. Se lasa sa dea in fiert supa. Se curata cartofii, se spala si se taie jumatati. Se pun in supa, impreuna cu fasolea si anghinarea. Se fierbe inabusit 20 min. Se oparesc rosiile, se decojesc, se curata si se taie. Se spala si se curata ceapa verde si se taie rondele groase de 1 cm. Se adauga la legume, impreuna cu rosiile si se fierb 5 min. Se potriveste de sare si piper.

Servire
Tocanita se serveste in farfurii adinci, garnisita cu menta

Durata
45 min