Mancarea ce ti-o prezint acum am facut-o saptamana trecuta...
carnea taiata bucati/cuburi mai marisoare, 5cm/5cm o pui intr-o tigaie la prajit, care va si fierbe totodata, daca din cand in cand ii mai torni si cate putina apa, cand este gata o scoti din acea zeama/grasime si o pui la o parte.
In alta cratita pui la prajit in ulei 2 bucati mari de praz spalat si taiat rondele, cand este gata, adaugi 2 -3 linguri de pasta de tomate, lasi sa se prajeasca putin impreuna cu prazul, adaugi apa cat cuprinde compozitia, mai lasi sa fiarba, sarezi si piparezi dupa gust, adaugi carnea facuta mai inainte, mai lasi sa traga un clocot toate ingredientele impreuna si inchizi focul. Este o mancare scazuta de praz cu carne de porc. Nu te speria de cuvantul prajit, daca supraveghezi mancarea in timpul prepararii, ea va fi mai mult fiarta.
Faci un pilaf de orez (respecta cantitalile) dintr-o cana de orez si 3 cani si jumatate de apa, sau un piure din cartofi.
Intr-o farfurie mai adanca pui orez sau piure mai rece putin, faci o gaura in mijlocul compozitiei cu lingura, sau cu fundul unui polonic udat cu apa si in aceasta scobitura pui 3 -4 bucati de carne impreuna cu mancare de praz, ca si cum ai fi pus intr-un bol mancare, deasupra presari patrunjel verde, servesti cu muraturi. Este usoara si astfel facuta inlaturi grasimea scursa de pe carne. Pofta buna!
Snitele, chiftelute, friptura cu pireu de cartofi, cu spanac sau orez ori cu paste si un sos.
Iti propun mult-cunoscutul site www.gustos.ro aici gasesti o multime de retete.Paa!
Poti face o ciorbita cu bucatele de carne de porc si cu legume si felul doi o tocanita cu un piure sau snitele cu piure (depine cata carne ai) si asa ai si felul intai si doi. Spor la gatit!