De Sarbatori, Bucataria.net va recomanda o reteta care se prepara usor, dar care arata superb!
Ingrediente
Aluat * ouă 8 * făină 2 căni * ulei 200ml * apa 2 căni * sare un vârf de cuţit
Cremă * nuci măcinate 400g * pesmet fin din biscuiţi 1 lingură * zahăr 400g * lapte 400ml * unt 100g * coajă de lămâie rasă de la o lămâie * scorţişoară 1 linguriţă * zahăr vanilat 1 linguriţă
Ornare * zahăr tos 500g
1) Fierbeţi apa, Adăugaţi uleiul şi sarea. Când apa clocoteşte, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi toată făina, dintr-odată. Amestecaţi energic
2) Lăsaţi compoziţia la răcit, apoi adăugaţi ouăle, pe rând. Amestecaţi bine compoziţia după fiecare.
3) Luaţi cu linguriţa din compoziţie şi aşezaţi grămăjoare egale întro tavă unsă şi tapetată. Coaceţi globuleţele la foc potrivit, spre tare. Lăsaţi-le la răcit
4) Pentru cremă, fierbeţi laptele şi când începe să clocotească adăugaţi pesmetul “în ploaie”, zahărul, nucile şi aromele. Amestecaţi bine, lăsaţi să dea două, trei clocote şi luaţi vasul de pe foc. Când crema s-a răcit puţin, adăugaţi în ea untul tăiat în cubuleţe.
5) Umpleţi gogoşelele reci cu crema rece.
6) Pentru ornare, topiţi zahărul, amestecând mereu în vas, până obţineţi un caramel deschis la culoare.
7) Puneţi pe un platou mai mare o sticlă de şampanie. Înmuiaţi pe rând globuleţele umplute în caramelul cald şi lipiţi-le în jurul sticlei, în aşa fel încât să obţineţi silueta unui brad
8) Ornaţi “brăduţul” cu fire subţiri de caramel fierbinte, întinse cu o mişcare rapidă, cu ajutorul unei linguri, de la un globuleţ la altul.
Draguta si practica reteta de mai sus... mie mi-ar placea "Alba ca zapada" ca doar tot este anotimpul alb...
Bubble13 întreabă:
JustACuriosPerson întreabă:
ralupuf întreabă: