Buna happy :*. nu sunt o mare bucatareasa la la 19 ani dar stiu ca varza poti sa o pui in apa fiarta si sa o lasi cam 4-5 minute in apa fiarta.se inmoaie. daca doresti in apa aceea clocotita poti sa pui si putin delikat pentru ca zeama din varza va fi tocmai bine condimentata.
De ce nu incerci sa o oparesti in apa fierbinte cu sare? Ii tai putin din partea de jos, pentru ca sa poti desface cu usurinta frunzele, iar cand apa clocoteste o pui inauntru. Imediat ce frunzele de la exterior s-au muiat, le desfaci de pe varza, le scoti intr-un vas pentru a le da voie la celelalte sa se opareasca la fel si repeti procedura pana la cotor. O lasi la racit si umpli frunzele. Facultativ, la fiertul sarmalelor, poti pune si un pic de bors. Ca sa o murezi rapid, s-ar putea, dar dureaza cateva zile. Pofta buna!
Se poate si cu varza dulce (proaspata), uite reteta : http://gourmandine.ro/retete-mancaruri/sarmalute-in-foi-de-varza/
Se poate si cu varza dulce (proaspata), uite reteta : http://gourmandine.ro/retete-mancaruri/sarmalute-in-foi-de-varza/
desi daca vrei special murata, se gaseste la tarani in piata.
Oparesti frunzele de varza si pui sare.Le lasi in apa oparita pana vezi ca se pot rula.o zi buna